Fikret Otyam 'İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı'na Defnedilecek

Böbrek yetmezliği nedeniyle 89 yaşında hayatını kaybeden ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam’ın Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bulunan İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.

Fikret Otyam 'İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı'na Defnedilecek
Fikrat Otyam için ilk tören yarın saat 17.00’de Antalya Cemevi’nde düzenlenecek. Ardından Ankara Çankaya’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Yaşam Sanat Merkezi’nde ikinci bir cenaze töreni düzenlenecek olan Otyam, salı günü Nevşehir’de toprağa verilecek.

Fikret Otyam’ın eşi Filiz Otyam, "Hacı Bektaş Belediye Encümeni toplanmış, belediye başkanı telefon etti. Bakın burada kendi yaptığı resimler var. Hünkarını çok severdi. Bana vasiyetiydi. Antalya’da Hacı Bektaş Veli Cemevi’nin temelini o atmıştı. ‘Cenazemin oradan kalkmasını istiyorum’ diyordu. Hatta oraya hediye ettiği büyük bir resmi vardı. Onun önünden beni kaldırın dedi.

Hepimizin başı sağolsun, seveni çoktu" dedi.

Fikret Otyam, 26 Ocak 2015’te Antalya’da özel bir sağlık merkezinde girdiği diyaliz sırasında rahatsızlanmış, mide kanaması ve ardından kalp krizi geçirerek Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi görmüştü. Bir süredir böbrek yetmezliği ilerleyen Otyam, dün gece saat 23.45’de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne vefat etti.
Kaynak: İHA