Modacı Gai Mattiolo, İstanbul'a Geliyor

Monica Bellucci, Naomi Campbell, Ivana Trump ve Sharon Stone gibi ünlü isimleri giydiren İtalyan modacı, 2016 SonbaharKış koleksiyonunu İstanbul'da tanıtacak

ROMA - - Son yıllarda modanın önemli duraklarından biri olan İstanbul, İtalya'nın önde gelen modacılarından Gai Mattiolo'yu ağırlayacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, gözünü Türk kadınlarına çeviren Mattiolo, Beyoğlu'ndaki Venedik Sarayı'nda gerçekleştireceği defilede 2016 Sonbahar-Kış koleksiyonunu tanıtacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mattiolo, Türkiye'ye gelişindeki en önemli etkenin Türk kadını olduğunu belirterek, "Mağrur, vakur, derin bakışlı, aynı zamanda feminen olmasını bilen kadınlar. Üstelik bütün bunları da belli bir zarafetle yapıyor" ifadelerini kullandı.

Gai Mattiolo, yeni tasarımlarında Türk kültüründen de etkilendiğini kaydederek, şu bilgileri kaydetti:

"Koleksiyonlarımın Türkiye'de dağıtımı gündemde. İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerden başlayarak kendi mağazamızı açma girişimimiz de var. Türk pazarı büyük bir avantaj. İtalyan stil ve tarzı seviliyor. Türkiye bizim için Ortadoğu ve Orta Asya pazarına açılmak konusunda doğru bir hareket noktası."

Papa 2. Jean Paul için hazırladığı kıyafetlerle dikkatleri üzerine çeken ünlü modacının defilesinin sponsorluğunu bir Türk şirketi üstlendi.

Uluslararası hukuk uzmanı Loriana Porsi ile finans uzmanı Kemal Can Gürsoy'un kurduğu Porsi&Gür Consultancy, Mattiolo'yu Türk modaseverlere tanıtmak üzere ön ayak olurken, Gürsoy ile İzmirli girişimci Yiğit Buluntekin, Mattiolo markasının Türkiye lansmanını gerçekleştirecek.
Kaynak: AA