Bitlis'te 1 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Bitlis’in Hizan ilçesinde yol kontrolü yapan güvenlik güçleri, çıkan çatışmada bir PKK’lıyı etkisiz hale getirdi.

Bitlis'te 1 PKK'lı etkisiz hale getirildi
Ağrı Doğubayazıt'ta cezaevi kapısındaki nöbetçi askerlere el yapımı bomba atıldı. Yüksekova'da polise ateş açıldı, 1 saat çatışma yaşandı.

Diyarbakır'da yol kesen PKK'lılarla çatışma çıktı. 1 PKK'lı yaralı olarak yakalandı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, ’20 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Hizan ilçesinde terör eylemlerine yönelik yapılan operasyonlar kapsamında Hizan ilçe merkezi girişinde güvenlik güçleri ve bir grup PKK’lı terörist arasında kısa süreli çatışma yaşanmıştır. Çatışmada bir terörist etkisiz hale getirilmiş olup operasyonlar sürmektedir’ denildi.

NÖBET KULÜBELERİNE PATLAYICI


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde A-2 tipi kapalı cezaevinin nöbet kulübelerine el yapımı bomba atıldı.
Olayda ölen ve yaralanan olmazken, araçla kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Olay, saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Iğdır Caddesi üzerinde bulunan A-2 tipi kapalı cezaevi yakınlarına plakası henüz tespit edilemeyen araçla gelen PKK'lılar, el yapımı bombayı cezaevine ve bahçede bulunan nöbet kulübelerine attı. Bombalar, büyük bir gürültüyle patlarken, olayda ölen ve yaralanan olmadı. PKK'lılar, geldikleri araçla olay yerinden kaçtı. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edilirken, kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlattı.

HAKKARİ'DE POLİSE SALDIRI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devriye gezen polis ekiplerine silahlı saldırıda bulunuldu. Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyeleri, Yüksekova'da devriye gezen polis araçlarına Eski Cezaevi Kavşağı'nda uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Ekiplerin anında karşılık vermesiyle başlayan ve yaklaşık bir saat süren çatışmada, terör örgütü mensupları karanlıktan faydalanarak kaçtı. Operasyon başlatan güvenlik güçleri ile kaçan teröristler arasında sıcak temas yaşanıyor.

Bitlis'te 1 PKK'lı etkisiz hale getirildi

1 PKK'LI YARALI OLARAK YAKALANDI

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’nde yol keserek durdurdukları araçların kontak anahtarlarına el koyan PKK’lı gruba müdahale geden güvenlik güçlerine silahlı ve el yapımı bombalı saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 1 PKK’lı, yaralı yakalandı.

Diyarbakır Valiliği, merkez Bağlar İlçesi’nde dün akşam görevli güvenlik güçlerine silahlı ve el yapımı bomba ile saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırının saat 20.10 sıralarında gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesi Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde bölücü terör örgütü mensupları yolu keserek araçların kontak anahtarına el koymak suretiyle yolu ulaşıma kapattı. Olaya müdahale eden Polis ekiplerine yönelik Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde örgüt mensuplarınca silahlı ve el yapımı bomba ile saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrası çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu bir kişi yaralı olarak ele geçirildi. Çatışma sonrasında şahıs üzerinde ve yanındaki çantada yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 2 adet şarjör 3 adet el yapımı bomba ve 3 adet araç kontak anahtarı ele geçirildi. Ekiplerimize karşı düzenlenen saldırı sonrası yaralanan bölücü terör örgütü mensubu çatışma sonrası hastaneye intikal ettirildi. Halkın huzur ve güvenliği içir terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız ve kararlı bir biçimde devam edecektir."