3 Yaşındaki Aslıhan Tedavi Olup Koşacağı Günü Bekliyor

Sivas´ta, yediği erik yüzünden hayatı kararan üç yaşındaki Aslıhan Cücen fizik tedavi olmak için Ankara’ya sevk edilecek.

Orhangazi Mahallesi 2. Sokak’ta oturan Firdevs-Turan Cücen çiftinin iki kızından büyüğü olan 3 yaşındaki Aslıhan’ın, 8 Haziran günü annesiyle birlikte yediği eriğin bir tanesi nefes borusuna kaçtı. Anne Firdevs kaçan eriği çıkartmak istemesine rağmen başarılı olamadı. Annesi ve dedesi küçük kızı otomobille Sivas Devlet Hastanesi’ne götürdü. Nefes borusuna kaçan erik burada yapılan müdahaleyle çıkarıldı. Ancak uzun süre nefes alamayan küçük kız daha sonra yürüme ve konuşma yetisini kaybetti. Küçük kız daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Burada 23 gün tedavi gören Aslıhan’ın tedavisinde bir başarı sağlanamadı. 64 gündür yatağa mahkum olan minik Aslıhan’ın babası Turan Cücen kızının tedavi edilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Çalmadık kapı bırakmayan baba Cücen aldığı haberle büyük mutluluk yaşadı. Aslıhan’ın tedavi olması, eski sağlığına kavuşup koşup oynaması için minik kız Ankara’ya sevk edilecek. Gazi Üniversitesi ya da Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığı’na (GATA) sevk edilecek olan Aslıhan’ın tedavisi burada yapılacak.

Anne Firdevs Cücen, "Ankara’ya sevk dediler ama Gazi Üniversitesi diyorlar, biz GATA istiyoruz. Bizi lütfen yarı yolda bırakmayın meclis başkanımıza sesleniyorum. Yarın kızımın sevki belli olacak ama GATA olup olmadığı belli değil" dedi.

“KIZIM BÜYÜK ACILAR ÇEKİYOR”

Kızının büyük acılar çektiğini söyleyen anne Cücen, "Kızım kasılıyor, ağlıyor diğer çocuklar kapının önünde oynuyor onları görünce dayanamıyoruz. En kısa zamanda tedavi olmasını istiyoruz. Ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz. Ne kadar önce olursa sevk o kadar iyi olur. Geç kalınmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Baba Turan Cücen ise, "Çocuğumuz yatağa bağımlı yaşıyor kalkmasını istiyoruz. Kızımızın gözü hep dışarıda o da koşmak istiyor. Yardım etsinler artık bize bu konuda artık dayanacak durumumuz kalmadı. Hep aynı hiçbir değişiklik yok tedaviye başlansa düzelecek ben buna inanıyorum. Sivas’ta fizik tedavi yapacak merkezler yok. Biz ne yapacağız bilmiyoruz. Kendimiz fizik tedavi yapıyoruz ama ne kadar doğru yapıyoruz bilmiyoruz. Kolunu ve bacağını kaldırıyoruz ama ne kadar doğru yapıyoruz bilemiyoruz. Sivas’ta fizik tedavi yok" şeklinde konuştu.

Baba Cücen devlet büyüklerinden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA