Türk Yıldızları 2 Ağustos'ta Malatya Semalarında Olacak

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları, havacılık tanıtım faaliyetleri kapsamında 2 Ağustos’ta Malatya semalarında gösteri uçuşu yapacak.

Türk Yıldızları 2 Ağustos'ta Malatya Semalarında Olacak
Türk Yıldızları’nın yapacağı gösteriyle alakalı Malatya Valiliği’nde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, “Bu yıl 2 Ağustos tarihi itibariyle Türk Yıldızları ilimizde olacaklar. Yapılacak gösterinin hazırlıklarıyla ilgili genel konuları değerlendirmek, karşılıklı olarak onların bizden istedikleri nelerdir, bunları konuşmak amacıyla burada toplandık. İnşallah çok güzel bir gösteri olur” sözlerini kaydetti.

Türk Yıldızları 7 numaralı Pilot Yüzbaşı Onur Adalı ise, Türk Yıldızları ailesi olarak Malatya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Daha önce Malatya’da böyle bir gösteriyi planladıklarını, ancak 2012 yılında yaşanan elim kaza nedeniyle gösteriyi iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Adalı, “Birkaç yıldır da bu gösteriyi ayarlamaya çalışıyoruz. İptal edilen gösteri bu yıla nasipmiş” dedi.

Adalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buraya gelmeden önce geçtiğimiz ay Finlandiya, sonrasında Polonya, sonrasında Romanya’daydık. Bizim asli görevlerimizden birisi aslında yurt dışında Türk insanını temsil etmek. Türk insanının yeteneğini göstermek ve bayrağımızı en yüksekte dalgalandırmaya çalışmak. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetleri olarak halkımızla sık sık bir araya gelmeye, bütünleşmeye çalışıyoruz. Malatya’nın da gerek sosyal medyada gerekse bizden ulaştıkları şekilde halkın çok büyük bir isteği vardı. Biz de yıllardır burada olmak için uğraşıyoruz ve bu sene bu gösteriyi gerçekleştireceğiz.”
Kaynak: İHA