MHP İl Başkanı Maşalacı Açıklaması 'Ülkeyi Zor Durumda Bırakmayız'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, ülkeyi zor durumda bırakmayacaklarını söyledi.

MHP İl Başkanı Maşalacı Açıklaması 'Ülkeyi Zor Durumda Bırakmayız'
Maşalacı, Suriye vatandaşlarının kontrolsüz bir şekilde Türkiye’ye giriş yaptığını ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yolgeçen hanına döndüğünü söyleyerek Kastamonu’da da çok sayıda Suriye vatandaşının olduğunu ifade etti.

Maşalacı, Suruç’ta patlama sonucu hayatım kaybeden 32 vatandaş ile Adıyaman’da şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal için “Türk milletinin başı sağ olsun” dedi.

Maşalacı ayrıca hükümetin kurulmaması ve yapılacak erken seçimde MHP’nin oy oranının hem Kastamonu’da hem de Türkiye genelinde ciddi oranda artacağını kaydetti.

“SURİYE SINIRIMIZ YOLGEÇEN HANINA DÖNDÜ"

Hükümet tarafından, yaşanan olayla ilgili net bir açıklama yapılmadığını ifade eden MHP İl Başkanı İbrahim Maşalacı, olayı kimin üstlendiğinin tam olarak belli olmadığını söyledi.

Maşalacı, “Hükümetin kurulmadığı ve belirsizliğin yaşandığı bir süreçte olayların çıkması kafalarda soru işaretinin oluşmasına neden oluyor. Ülkemizde bu tür hadiselerin olması hoş karşılanacak bir durum değil. Özellikle Güneydoğu Bölgemizde Suriye sınırımız son dönemlerde yolgeçen hanına döndü. O arazide bulunan mayınlı arazilerin temizlenmesi ile birlikte IŞID ve PYD güçlerinin o sınır boylarına hâkim olmaları ve bizimde o sınır boyunda bir tampon oluşturamadık. Özellikle Suriye kanadından 2 milyon vatandaş ülkemize giriş yaptı. Bu insanlara kucak açtık ama hepsinin tam manası ile ne olduğunu bilmiyoruz. Bu geçişler kontrolsüz yapılıyor. Suriye sınırımız yolgeçen hanına döndü. Bu giriş yapan insanların gerçekten mağduriyetten dolayı mı girdiğini ya da bu insanların bazılarının başka ülkelerin ajanları mı olduğunu biz tam olarak bilemiyoruz!’’ dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Suruç’ta yaşanan olayın ülkede yaşanan belirsizliğin sebebi olduğunu belirten Maşalacı şöyle devam etti: “Arap baharıyla başlayan ve Suriye’de devam eden kıvılcımla ülkemiz de yavaş yavaş bazı olayların içine çekilmeye çalışılıyor. Yaşanan olayların yansımasını şuan ülkemizde Suruç hadisesi ile görmemiz mümkün. Kobani için toplanan gurubun hangi amaçla toplandıkları belli değil. Bu tür hadiselerin kendi ülkemizde yaşanması üzücü bir durum. Milli İstihbarat Teşkilatımızın bu tür hadiseleri daha önceden belirleyip ona göre hareket etmesi gerekiyor. Çözüm süreci dediğimiz sürecin sonucu maalesef Suruç’ta ki hadiselerin en önemli sonucudur. Olayları bu seviyeye getirenleri kınıyorum. Türk milletinin başı sağ olsun."

“OLAYLARIN EN BUYUK NEDENİ HDP MİLLETVEKİLLERİDİR”

Adıyaman’da çıkan çatışma sonucu Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın şehit edilmesi ve 2 askerinde yaralanması ile ilgili açıklama yapan Maşalacı, “PKK terör örgütü ile askerlerimizin girdiği çatışmada maalesef bir askerimiz şehit olurken 2 askerimizde yaralandı. Bir taraftan analar ağlamasın diyoruz, diğer taraftan ülkede ırkçılık sorunu var diyoruz. Bunların doğurduğu bu sorunun en büyük nedeni 80 tane HDP Milletvekilinin mecliste olmasıdır. Biz MHP olarak bin yıllık kardeşlik diyoruz. Bizim ülkemizde Türk-Kürt sorunu yok diyoruz. Böyle bir sorun olsa rahmetli Turgut Özal Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olamazdı” şeklinde konuştu.

“GÜNEYDOĞUDA AT İZİ İT İZİNE KARIŞMIŞ DURUMDA”

Suruç’ta yaşanan olaylara, 2007 yıllında başlayan demokratik açılım ve Kürt meselesi ile başlayan gelişmelerin neden olduğunu iddia eden Maşalacı, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi sınır hattında neler olup bittiğinin belli olmadığını kaydetti.

Maşalacı, “Güneydoğu’da at izi, it izine karışmış durumda" diye konuştu.

“ÜLKEYİ ZOR DURUMDA BIRAKMAYIZ”

Hükümetin kurulması ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Maşalacı, “Önümüzdeki günlerde Başbakan Davutoğlu ikinci görüşmelere başlayacak, ilk görüşmeler CHP ile yapılacak, iki partinin genel başkan yardımcıları bir araya geldi. Buradan çıkacak sonucun ne olduğunu beklemek gerekiyor. Sonraki süreçte MHP ile AK Parti kurmayları bir araya gelip bu hususta değerlendirmelerini ortaya koyacaklardır. Biz hiçbir zaman ülkeyi zor durumda bırakmayız. Üzerimize düşen fedakârlığı yaparız" ifadelerini kullandı.

“YAPILACAK ERKEN SEÇİMDE OYUMUZ ARTAR”

Maşalacı koalisyon hükümeti kurulmaması ve erken seçim yapılması durumda MHP’nin oy oranının artacağını ifade etti.

Maşalacı, “Halk bizi iyi anlarsa ve bizde kendimizi iyi ifade edebilirsek yapılacak bir erken seçimde oyumuzun hem Kastamonu’da hem de Türkiye genelinde ciddi oranda artacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA