Cezaevi Yerine Okulda Boya-Badanayı Seçtiler

Antalya'da denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan bazı hükümlüler, okulların tatile girmesinin ardından binaların boya ve temizlik işlerini yapıyor.

Karıştıkları suçlar yüzünden kısa süreli hapis cezası alan hükümlüler, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun gereğince denetimli serbestlik uygulamasından yararlanarak kamu yararına ücretsiz işlerde çalışıyor.

Antalya'da denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan hükümlülerden oluşturulan iki mobil ekip, Döşemealtı ilçesindeki meslek lisesi binasının boya ve temizlik işlerini yapmaya başladı.

Ekipler, yaz aylarında 4 okulun daha boya ve badana işlerini yapacak.

- "Yapılan işten dolayı oldukça mutluyuz"

Hükümlülerce boyanan Döşemealtı Yeşilbayır İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Akkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 derslik ve 5 laboratuvardan oluşan okullarında 294 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Denetimli Serbestlik Antalya Müdürlüğü ile yaptıkları protokol kapsamında hükümlülerin cezalarını okullarını boyayarak çekmelerini olumlu bulduklarını dile getiren Akkan, "Okulumuz yapıldığı 2007 yılından bu yana boya görmemişti. Yapılan işlerden dolayı oldukça mutluyuz. Okulumuzun boya ve tadilat işlerinde bize oldukça destek verdiler" dedi.

Akkan, söz konusu uygulamadan ihtiyaç duydukları başka konularda da faydalanmayı düşündüklerini kaydetti.

- "Cezamızı ödemek için uğraşıyoruz"

Hükümlülerden Ali Osman Mantar (50) da aile içi şiddet yüzünden karıştığı kavga sebebiyle mahkemece para cezasına çarptırıldığını, cezanın bir kısmını ödeyemediği için kamu yararına çalıştığını anlattı.

Gün içerisinde okulun boya ve temizlik işlerini yaptıklarını belirten Mantar, "Ya cezaevine girecektim ya da burada bu şekilde hizmet verecektik. Elimizden geldiği kadar hizmet vermeye çalışıyoruz. Cezamızı ödemek için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Aile içi şiddet nedeniyle para cezası alan bir başka hükümlü Ejder Karalar (50) ise okula hizmet etmekten mutluluk duyduğunu vurgulayarak, çalışmalar sırasında sadece sıcak havadan şikayetçi olduklarını bildirdi.

Kaynak: AA