UETD'den Almanya'daki Kimsesiz Göçmen Çocuklara İftar

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Almanya'da öksüz ve yetim göçmen çocuklar için iftar programı düzenledi.

UETD'den Almanya'daki Kimsesiz Göçmen Çocuklara İftar
UETD Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkanlığı Göçmenler Komisyonu tarafından Frankfurt yakınlarındaki Offenbach kentinde bir kilisenin salonunda düzenlenen iftar programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Alman vatandaşların da yer aldığı programda, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

UETD Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Serap Öcalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman Gençlik Dairesi (Jugendamt) ile irtibata geçerek böyle bir gece düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

İftar programına katılan 9 ile 15 yaş arasındaki yabancı göçmen yetim ve öksüz çocukların farklı Gençlik Daire'lerinde kaldığını ifade eden Öcalan, söz konusu programla çocuklara moral vermeyi ve içlerinde Müslüman olanlarının da ramazan duygularını pekiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Öcalan, ayrıca çoğunluğu Afrika ülkelerinden olmak üzere göçmen çocukların arasında ülkelerinden botlarla Avrupa'ya ulaşmak için yola çıkan ve hayatta kalabilenlerin de bulunduğunu belirtti.

Göçmen çocuklara yönelik programlarının devam edeceğini aktaran Öcalan, şunları söyledi:

"Gençlik Dairesi'ne teklif yaptık. Çok memnun oldular, ilk defa bu şekilde teklif geldiğini söylediler. Biz bunu daha farklı şekillerde de devam ettirmek istiyoruz. Ramazan olmasından dolayı iftar programı düzenledik. İnşallah bundan sonra onlarla gemi turları, sinema, tiyatro ya da farklı eğlence mekanlarına ziyaretler düzenleyeceğiz."

Öte yandan, Türkçe ilahilerin okunduğu programda, Senagalli Muhtar Sakhu isimli çocuğun Kur'an-ı Kerim okuması davetliler tarafından alkışlandı.

Kaynak: AA