Buzgate depremi Kemal’in koltuguna kadar uzandı

7 Haziran'da alınana başarısızlığın ardından CHP'de belirginleşen Kılıçdaroğlu alehtarı cephe, Zeynep Kılıçdaroğlu'nun BUZ Rezidans'ta dairesinin olduğunun ortaya çıkmasıyla güç kazandı.

Buzgate depremi Kemal’in koltuguna kadar uzandı
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi CHP'li vekil Gamze Akkuş İlgezdi'nin milyonlarca liralık 15 rezidans dairesinin ortaya çıkmasıyla başlayan skandala, Kılıçdaroğlu'nun özel kalemi, damadı ve kızı da eklenmişti. Kılıçdaroğlu'nun görmezden gelmesine rağmen günden güne etkisini artıran BUZGATE skandalı, CHP içindeki muhalif kanadı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirmek için harekete geçirdi. Parti delegeleri, genel merkezden habersiz tek tek aranıp, “Kılıçdaroğlu'nun yerine genel başkanlık koltuğunda kimi görmek istersiniz?” diye sordu.

ADAM ARANIYOR

Yapılan tele-ankette Genel Başkanlık koltuğu için, Mustafa Sarıgül, Metin Feyzioğlu ve Muharrem İnce isimleri ön plana çıktı. Soruya “Kemal Kılıçdaroğlu” yanıtını verenlere ise, “Partinin oyu düştü, Kemal Bey oyumuz düşerse istifa ederim demişti” bilgisi aktarılarak bu konuda ne düşündükleri soruldu. Aynı ifadeler 7 Haziran akşamı sonuçların büyük oranda belli olduğu saatlerde Kılıçdaroğlu'nun zafer konuşmasının ardından parti koridorlarında yankılanmış, Kılıçdaroğlu “Oyumuzu artıramamış, aksine oy kaybetmişken neyin kutlamasını yapıyor?” şeklinde eleştirilmekten kaçamamıştı.

YÖNETİMİN HABERİ YOK


CHP Genel Merkezi ise partiyi karıştıran anketten bazı delegelerin kendilerini uyarmasıyla haberdar oldu. Kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun rant ve skandallarla gündeme gelen BUZ Rezidans'ta lüks daire satın aldığının ortaya çıkması, Kılıçdaroğlu'nun uzun süredir tartışılan koltuğu için bardağı taşıran son damla oldu. Genel Başkan, anketi yaptıranların acilen bulunması için parti yöneticilerine talimat verdi.

ANKET TUZAK OLABİLİR

Ankete katılan bazı delegeler ise CHP'yi karıştıran bu anketi bizzat Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptırdığını düşünüyor. CHP'li delegelere göre, Ataşehir'deki BUZGATE skandalıyla köşeye sıkışan Kemal Kılıçdaroğlu, Aralık ayındaki kurultay öncesi parti içindeki muhalif delegeleri tespit edip şimdiden önlem alacak. Kılıçdaroğlu'nun koalisyon görüşmelerinden bir hükümet oluşumuyla çıkmaması durumunda parti içindeki çatlağın daha da büyüyeceği ve BUZGATE skandalınında etkisiyle kurultayda şansının kalmayacağı kulislerde konuşulanlar arasında.

GAMZE TWİTTER'DA KONTROLÜ KAYBETTİ

15 rezidans dairesi ortaya çıkan CHP'li vekil Gamze İlgezdi Twitter üzerinden sessizliğini bozdu. Gelen eleştirilere cevap veremeyen ve milyonlarca liralık servetinin olduğunu kabul eden İlgezdi, zaman zaman kontrolü kaybederek hakarete varan paylaşımlarda bulundu. Son hareketiyle daha çok eleştiri çeken CHP'li vekil, çareyi sessizliğini sürdürmekte buldu.

ARA SIRA KALIYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, BUZGATE skandalıyla ilgili açıklama yaptı. BUZ Rezidans'taki dairesi inkar etmeyen Kılıçdaroğlu, yıllarca bankada çalıştığını ve evin parasını alnının teriyle kazandığını belirtti. Zeynep Kılıçdaroğlu'nun mücadele vererek türlü zorluklarla aldığını ifade ettiği rezidans dairesinde, ara sıra kaldığını belirtmesi ise ilginç bir tablo oluşturdu.

SALDIRGANLAR SERBEST KALDI


Trafikte 3 kişinin saldırısına uğrayan Hüseyin Sağ'ı dövdükleri gerekçesiyle gözaltına alınan zanlılar, verdikleri ifadede olayın trafikte yaşanan kazadan dolayı meydana geldiğini belirttiği öğrenildi. Ön doktor raporuna göre olayda Hüseyin Sağ'ın vücudunda kırık meydana gelmediği ifade edilirken, zanlı Cumhur T., Cüneyt K. ve Resul tutuklanma talebiyle sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği' tarafından serbest bırakıldı.

Buzgate depremi Kemal’in koltuguna kadar uzandı