Bayındır Memur-Sen, Yetimleri Giydirdi

Bayındır Memur-Sen Adıyaman Teşkilatı her yıl verdiği iftar yemeğini iptal ederek yerine yetim çocuklara bayramlık aldı.

Bayındır Memur-Sen, Yetimleri Giydirdi
Bayındır Memur-Sen Adıyaman İl Başkanı Nevzat Dişbudak, her yıl Ramazan ayında verdikleri iftar yemeğini iptal ettiklerini belirtti.

Nevzat Dişbudak, iftar yemeğine harcanacak para ile 20 yetim çocuğun giydirildiğini kaydetti.

İHH ile işbirliği yapan Bayındır Memur-Sen, yetimlere bayramlık elbiselerini teslim etti.

Nevzat Dişbudak, Suriye’deki vahşete dikkat çekerek, “Modern dünya bu riyakarlık ve iki yüzlülükten vazgeçmelidir. Esed’in masum insanları acımasızca öldürmesini dünya seyretmemelidir; kınamakla yetinmemelidir. Akan kanı durduracak, göz yaşlarını dindirecek yaptırım gücü yüksek kararlar alınarak yürürlüğe konulmalıdır. Uluslararası örgütler ve Suriye insan hakları dernekleri ile birlikte yapılan saha araştırmaları sonucunda, 2011 yılından bu güne kadar 13 bin 312 çocuk rejim tarafından öldürülmüştür. Suriye’de rejimin baskı ve vahşetinden en çok etkilenen savaş kurbanlarının başında kadın ve çocuklar geliyor. Milyonlarca çocuk yetim, binlerce kadın ya ölmüş yada yüz kızartıcı işkencelere maruz kalmıştır. ‘Yetimler, ana babası ölünce değil, onlara bu ümmet sahip çıkmadığı zaman yetim kalır’ düsturu ile emanetlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Yetim gülerse dünyanın güleceğine inanıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA