Ülkemin Pazarlık Masasında Yok Olmasını İstemiyorum

CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Tahsin Tarhan, “Ben ülkemin pazarlık masalarında yok oluşunu seyretmek istemiyorum” dedi.

Ülkemin Pazarlık Masasında Yok Olmasını İstemiyorum
Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde ve daha sonra İzmit Gültepe Gümüşhaneliler Derneği’nde hemşerileriyle bir araya gelen Tahsin Tarhan, ülkenin kaosa sürüklendiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) Hükümet programında geçen taahhütlerin emek örgütü ve toplumun belli kesimleriyle konuşularak oluşturulduğunu anlatan Tarhan, “ Asgari ücreti bin 500 TL yaptık. Zaten yoksulluk sınırı bin 500 TL. Biz Anadolu toplumuyuz. Bayramlarda torunlarımıza harçlık vermek onları sevindirmek istiyoruz. Bu sebeple Emeklilerimize bayramlarda çift maaş ikramiye vereceğimizin sözünü verdik. Kredi kartı borçları toplumu iyice fakirleştirdi. Bir de bu borçların faizi, avukat parası, dosya masrafları var. Biz toplumu rahatlatmak bu borç yükünden kurtarmak için, bir seferliğe mahsus borç faizinin yüzde 80’nini silecek, 5 yılda da ödeme imkanı sunacağız” dedi.

Yoksulluğun her aşamasını gördüğünü ifade eden Tarhan, yoksulluğun kader olmadığını anlattı. CHP’nin yoksulluğu yenmek, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için projeler geliştirdiğini de belirten CHP’li vekil adayı, “Hiçbir geliri olmayan ailelere Aile sigortasıyla her ay 750 lira gelir sağlayacağız. Öyle herhangi bir siyasi partiye muhtaç bırakmadan Devlet eliyle sağlayacağız. Yine hükümet programımıza aldığımız taşeron sorununa da son veriyoruz. Tüm taşeron işçileri kadroya alarak, kölelik sistemine son vereceğiz” şeklinde konuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Tahsin Tarhan, ülke de üretimin durma noktasına geldiğini dile getirdi. Son zamanlarda faizlerin yükselmesiyle gıda ürünlerinin ve kırmızı etin yurt dışından ithal edildiğini ifade eden Tarhan, “Ülkeyi üretimde dahi dışa bağımlı yapan şeyin nedeni mazotun çiftçiye 4,5 liraya verilmesi. Aynı mazot ülkemize gelen yabancı gemilere 1 liradan veriliyor. Cumhuriyet Halk Partisi toplumu kemiren, yok olmaya mahkum eden bu sorunları çözmeye geliyor. İktidar olduğumuzda yapacağımız bir başka iş de çiftçiye mazotu 1,5 TL’den vermek olacak” diye konuştu.

Tarhan, “ Benim siyasete ihtiyacım yok ama ülkeme karşı sorumluluğum var. Bu ülkenin gençleriyle toplumsal bir mücadeleye gitmek için siyasete atıldım. Ben ülkemin pazarlık masalarında yok oluşunu seyretmek istemiyorum” dedi.

Kaynak: İHA