Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda Mezuniyet Töreni

Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda 85 öğrenci törenle mezun oldu.

Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Giresun niversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Yapar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kültiğin Çavuşoğlu, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş, siyasi parti temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler, veliler katıldı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, burada yaptığı konuşmada, Görele'nin tarih boyunca çok değerli şahsiyetler yetiştirdiğini belirterek, "Görele'de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu haricinde illeride bile çok nadir bulunan bir fakültenin var oluşu hiç şüphesiz hepimizi çok mutlu etti. Bu fakültenin var oluşunda emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizim de Görele'ye bir müjdemiz var. Çok yakın zamanda Görele'de özel yetenek nedeniyle çok sayıda, binlerce başvuruda bulunan gençleri göreceğiz. Çünkü ÖSYM kadrosunda bu sene Görele Güzel Sanatlar Fakültesi'nin hem gece, hem de gündüz olmak üzere iki ayrı programı açıldı. Öğrenci alımı olacaktır. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum" dedi.

Mezun olan öğrencilere de seslenen Attar, "Sevgili öğrencilerim bundan 562 yıl önce İstanbul'u fethederek çağ kapatıp çağ açan Fatih'in yaşlarındasınız. Sizin de iddialı, özgüvenli ve gelecekle ilgili bol hayalli olmanız gerekiyor. Tüm hayallerinizin gerçekleşmesini diliyor, bundan sonraki hayatlarınızda; şansınız bol, bahtınız ve yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Tören, 85 öğrenciye diplomalarının verilmesi ve keplerin havaya atılmasıyla sona erdi

Kaynak: AA