Manisa'da 'Kök Hücre Nakil Ünitesi' Açıldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde yılda 100 civarı ilik ve kök hücre nakli yapabileceği bildirilen 'Kök Hücre Nakil Ünitesi'nin açılışı yapıldı.

Manisa'da 'Kök Hücre Nakil Ünitesi' Açıldı
Ünitenin açılış töreninde konuşan hastane Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, merkezde, kök hücre nakli konusunda yurtiçi ve yurtdışı deneyimli hematoloji uzmanı Prof. Dr. İsmet Aydoğdu ve Yrd. Doç. Dr. Mine Miskoğlu'ndan oluşan bir ekip ile aferez ve kök hücre toplama, saklama konusunda eğitimli biyolog, teknik personel, hemşire ve personelin görev yapacağını söyledi.

Açılan ünitede 7 kişilik hasta yatağının bulunduğunu kaydeden Başhekim Kurt, ünitenin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırıldığını, tedavi için bekleyen hastalara hizmet vermeye hazır hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlığın onaylandığı hastalıklara ve etik kurallara bağlı kalarak tüm Manisa ve çevresindeki gelen hastalara dünya standartlarında hizmet vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Kurt, "Hedefimiz Avrupa ve Amerika'daki kök hücre nakli merkezlerinin de bağlı olduğu kuruluşlarla üye ve işbirliği içerisinde olarak yurtdışından da hasta gönderebilir ve tercih edilebilir merkez durumuna gelmektir" diye konuştu.

Ünite sorumlusu Prof. Dr. İsmet Aydoğdu ise hastanede bu tedaviyi bekleyen hastaların olduğuna dikkati çekerek, "Yılda ortalama 80-100 arası ilik nakli, kök hücre yapma kapasitesine sahibiz. Ege Bölgesi olarak İzmir'de 4, Aydın, Denizli ve Manisa'da merkezler bulunuyor. Yapılan tedavi devlet tarafından tamamı karşılanmaktadır" dedi.

Hafsa Sultan Hastanesi'nde Manisa'da yapılmayan bir işe başlandığını ifade eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da ünitenin önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kaynak: AA