Kelkit'te TÜBİTAK Fuarına Büyük İlgi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından TÜBİTAK Bilim fuarı açıldı.

Kelkit'te TÜBİTAK Fuarına Büyük İlgi
Okul spor salonunda gerçekleştirilen açılışa Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Aydın, Ünlüpınar Belediye Başkanı Azız Nas, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışın ardından fuar, ilçe merkez ve köy okulları öğrencileri ve ilçe halkı tarafından yoğun bir katılımla gezildi. Öğrencilerinin hazırladığı 30 farklı projenin katılımcılardan tam not aldığı etkinlik gençlerin fırsat verildiği zaman neleri başarabileceklerini açıkça ortaya koydu.

Öğrenciler, davetlilere tüm çalışmaları hakkında sunum yaparken özellikle öğrenciler tarafından tasarlanan asansörlü lavabo, çizgi izleyen robot, atık suların değerlendirilmesi, her ile bir yazar ve Peygamberimizin mucizelerinin mantıki ispatlarla anlatıldığı projeler katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Okul Müdürü Yılmaz Çakıcı, fuarın tüm ilçe halkı ve öğrencilerin gezebilmeleri için 3 gün süreyle açık bulundurulacağını söyledi.

Kaynak: İHA