Kelkit'te TÜBİTAK Fuarına Büyük İlgi
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından TÜBİTAK Bilim fuarı açıldı.

Açılışın ardından fuar, ilçe merkez ve köy okulları öğrencileri ve ilçe halkı tarafından yoğun bir katılımla gezildi. Öğrencilerinin hazırladığı 30 farklı projenin katılımcılardan tam not aldığı etkinlik gençlerin fırsat verildiği zaman neleri başarabileceklerini açıkça ortaya koydu.
Öğrenciler, davetlilere tüm çalışmaları hakkında sunum yaparken özellikle öğrenciler tarafından tasarlanan asansörlü lavabo, çizgi izleyen robot, atık suların değerlendirilmesi, her ile bir yazar ve Peygamberimizin mucizelerinin mantıki ispatlarla anlatıldığı projeler katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Okul Müdürü Yılmaz Çakıcı, fuarın tüm ilçe halkı ve öğrencilerin gezebilmeleri için 3 gün süreyle açık bulundurulacağını söyledi.
