Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Mali' Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Mali Hükümeti ile silahlı muhalif gruplar arasında imzalanan Barış ve Uzlaşı Anlaşması’nın memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bir süredir yoğun bir şekilde devam eden müzakereler neticesinde, Mali Hükümeti ile silahlı muhalif gruplardan bazılarının katılımıyla 15 Mayıs günü Bamako’da imzalanan Barış ve Uzlaşı Anlaşmasını memnuniyetle karşılıyor, Mali Hükümeti başta olmak üzere tarafları tebrik ediyor ve sürecin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kalıcı barış ve istikrarın tesisi adına kilometre taşı niteliğinde olan sözkonusu Anlaşma hükümlerinin taraflarca biran önce uygulamaya konulması ve şiddetten kaçınılması ehemmiyet arz etmektedir” denildi.

“Ayrıca, muhalif silahlı gruplarca ilk olarak 1 Mart 2015’te ve ahiren 14 Mayıs 2015’te parafe edilen Barış ve Uzlaşı Anlaşması’nın tüm taraflarca biran önce imzalanması çağrısında bulunuyoruz. Bunun sağlanması yönündeki uluslararası çabaları desteklemeye devam edeceğiz” denilen açıklamada, şu ifadeler yer alıyor:

“Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın 2015 Şubat ayında ülkemize gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında Sayın Cumhurbaşkanımızca da vurgulandığı üzere, Mali’de kalıcı barış ve siyasi istikrarın behemehâl sağlanmasına, toprak bütünlüğü ve ulusal egemenliğinin korunmasına büyük önem atfediyoruz.

Türkiye, bu önemli süreçte dost ve kardeş Mali halkıyla dayanışma içinde olacak ve ikili ilişkiler ile çok taraflı forumlarda Mali’ye mevcut desteğini vermeye devam edecektir.”
Kaynak: İHA