Mısır'da Eski Futbolcunun Mal Varlığına El Konulması

Mısır milli takım ve El-Ehli futbol takımının eski oyuncusu Muhammed Ebu Terike'nin, tüm mal varlığına el konulması yönünde verilen karara yaptığı itiraz reddedildi.

İhvan'ın mal varlığının idaresine ilişkin Meclis Komisyonu Başkanı İzzet Hamis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Eski futbolcu Ebu Terike'nin mal varlığına el konulması yönündeki karara yaptığı itiraz reddedildi" dedi. Hamis, Ebu Terike'nin turizm şirketinin terör faaliyetlerini finanse etmediğini ispatlayacak herhangi bir delil sunmadığını ileri sürdü.

Öte yandan Ebu Terike'nin avukatı Hişam Abdurabbu da itirazın reddedilmesinin nihai sonuç olmadığını belirterek, "Karara itiraz etmek için İdari Mahkeme'de dava açacağız" diye konuştu.

Abdurabbu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İhvan tarafından düzenlenen gösteriler ile şirketin ilgisi olmadığını gösteren tüm delilleri sunduklarını ve komisyonun müvekkilinin itirazını reddetmesine şaşırdığını ifade etti.

Ebu Terike ise itirazının reddedilmesinin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu konuda tüm hukuki yollara başvurmayı sürdüreceğini belirtti. Kendisine desteğini esirgemeyen herkese teşekkür eden Ebu Terike, "Mal varlığım ile satın aldığım son şey yeni bir mezar" diye yazdı.

Mısır'da, milli takım ve El-Ehli futbol takımının eski oyuncusu Muhammed Ebu Terike'nin tüm mal varlığına el konulduğu bildirilmişti.

İhvan'ın mal varlığının idaresine ilişkin oluşturulan Meclis Komisyonu'nun Genel Sekreteri Muhammed Yasir Ebu'l Futuh, yaptığı basın açıklamasında, Ebu Terike'nin sadece bir şirketteki hisselerine değil, menkul ve gayri menkul tüm mal varlığına el konulduğunu duyurmuştu.

Kaynak: AA