Karamürsel Alp Sempozyumu İkinci Gününde Tebliğler Konuşulacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II’nun ikinci günündeki tebliğler dikkat çekecek.

Karamürsel Alp Sempozyumu İkinci Gününde Tebliğler Konuşulacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II, açılış oturumuyla başladı.

Başiskele’de bir otelde yapılan sempozyumda 4 Nisan Cumartesi günü Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak tebliğler yayınlanacak. Sempozyumun ikinci gününde 6 ayrı salonda düzenlenecek 24 oturumda yerli ve yabancı akademisyenler Kara Mürsel Alp’in yanı sıra Kocaeli’nin tarihini anlatan sunumlar yapacaklar.

Karamürsel Alp Salonu’nda ikinci gün düzenlenecek oturumlarda “Türk Denizciliği ve Amiral Kara Mürsel Alp”, “İzmit’te bir Osmanlı Şehzadesi; Süleyman Paşa”, “Batılı Seyyahların Gözüyle Kocaeli” gibi konuların da aralarında yer aldığı sunumlar yapılacak. Piri Reis Salonu’nda ise “Karamürsel Gemisi”, “Kocaeli Bankası” konuları ele alınacak. Oruç Reis Salonu’nda da “Kocaeli ve Deprem”, “İzmit Demiryolu”, “Yiyen bir, yemeyen bin pişman Pişmaniye konularının aralarında bulunduğu çok sayıda tebliğ sunulacak.

4 Nisan Cumartesi günü Barbaros Hayrettin Paşa Salonu’nda masaya yatırılacak konular arasında ise “1908 İzmit Mebusları”, 16. Yüzyılda Akçaşehir(Akçakoca)”, “Milli Mücadelede İzmit”gibi tebliğler yer alıyor. Turgut Reis Salonu’nda da “Bizans Döneminde Kocaeli”, “Nikomedia ve Depremler”, “Kocaeli Suyolları”, “Kefken Tersanesi” tebliğlerinin de yer aldığı çok sayıda konu yer alacak. Hersekzade Ahmet Salonu’nda ikinci gün tebliğleri arasında “Osmanlı Donanmasına Kalyoncu Temini”, “Karamürsel’de Çekirge Afetleri”, “İzmitli Alimler” gibi konular bulunuyor.
Kaynak: İHA