'Evde Bakım ve Sosyal Destek' Protokolü İmzalandı

Çankırı'da "Evde Bakım ve Sosyal Destek" Protokolü imzalandı.

Çankırı Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım ile Halk Sağlığı İl Müdürü Halil Nevzat Yetkin katıldı.

Vali Vahdettin Özcan, yaptığı konuşmada, Çankırı Belediyesi'nin yıllarca yürüttüğü projelerin imzalanan protokol sayesinde, resmi bir hal kazandığını belirtti.

Projeye verdiği destekten dolayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'e şükranlarını ileten Özcan, "Çankırı'da uygulanacak projenin protokol imzasını atmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu proje Samsun ile birlikte Çankırı'da uygulanacak. Samsun ve Çankırı pilot il oldu" dedi.

Özcan, belediye tarafından yıllardır başarıyla yürütülen evde bakım hizmetlerinin, Çankırı'nın pilot il seçilmesine vesile olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise sosyal devlet anlayışıyla yıllardır birçok insana evde bakım hizmeti verdiklerini aktardı.
Devletin kurumları ile birey arasında duvarların yıkıldığını anlatan Dinç, "Devlet baba geleneğiyle halk ve devlet iç içe geçmiş durumda. Bu geleneği yaşatan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu müşterek çalışmayla vatandaşlarımızın hayır duasını almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Evde bakım, sosyal destek ve benzeri hizmetlere ihtiyaç duyan hasta, engelli ve yaşlı vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı protokolün, koordinatörlüğünü 5 yıl boyunca Çankırı Belediyesi yürütecek.
Kaynak: AA