Kadınca Resim Sergisine İlgi Büyük Oldu

Meliha Ceyhan Akbıyık’ın Kadınca adlı yağlı boya resim sergisi 6 Mart Cuma günü Lütfi Selek Kültür merkezinde açıldı.

Kadınca Resim Sergisine İlgi Büyük Oldu

Açılışa Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Nazilli Belediyesi resim atölyesinde Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen resim kursuna katılarak 2,5 yıllık çalışmalarını Lütfi Selek Kültür Merkezi sergi salonunda sergileyen Meliha Ceyhan Akbıyık 55 eserini sanatseverlerin beğenisine sundu. Ressam Meliha Ceyhan Akbıyık serginin açılışının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe rast gelmesinin güzel bir tesadüf olduğunu vurgulayarak resimlerin temasının ve serginin Kadınca adını taşımasının günün anlam ve önemi ile örtüştüğünü belirtti.

Açılış kurdelesi Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur tarafından kesilen kadın konulu Meliha Ceyhan Akbıyık sergisinin bir hafta boyunca resim severlerin ziyaretine açık olacağını hatırlattı. Sergi öncesi son olarak çalışmasını yaptığı Özgecan Aslan’ın resmini sergiye yetiştiren Ressam Meliha Ceyhan Özgecan’ın resmi ile kadına yapılan şiddetin sona ermesi için mesaj vermek istediğini ifade etti.

Özgecan Aslan’ın yağlı boya resmi Başkan Haluk Alıcık ve davetlilerin ilgi odağı olurken Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık bu tür acı olayların bir daha yaşanmamasını diledi. Her fırsatta Kadınların önemini vurgulayan Alıcık “Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri konusunda bir birey olarak kişiliğini kazanması ve toplum içinde hak ettiği yeri alması gerekmektedir. Bu vesile ile hem 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor hem de değerli sanatçımızın ellerine, yüreğine sağlık diyorum. Sergisinin de hayırlara vesile olmasını yürekten temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA