'Kampüsün Kanında Hayat Var' Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Metin Kalender, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü (BEÜ) Prof. Dr. Mahmut Özer'i ziyaret ettiği bildirildi.

BEÜ'nün yazılı açıklamasına göre, Kalender, ziyarette yaptığı konuşmada, Bülent Ecevit Üniversitesi'nin kan kazanım konusunda Türkiye'ye örnek olabilecek başarılara imza attığını belirterek, katkılarından dolayı Rektör Özer'e teşekkür etti.
Özer de Türkiye'de kan verme konusunda son yıllarda önemli bir bilinç oluştuğunu dile getirdi.
Türk Kızılayı heyetiyle 18 Mart'ta gerçekleştirecekleri kan bağışı kampanyasının hazırlıkları konusunda fikir teatisinde bulunduklarını ifade eden Özer, şunları kaydetti:
"Üniversite olarak kan bağışı konusunu sıkı tutuyoruz. Bu yıl 4. kan bağışı kampanyasını gerçekleştireceğiz. Çok şükür üniversitemizde bu konuda ciddi bir duyarlılık oluştu. Üniversitemiz geçen yıl 1453 ünite kan bağışıyla yeni bir rekora imza atmıştı. Kan bağışı konusunu bizler bir görev olarak görüyoruz. Değişik illerden bizleri arayıp üniversitemizin elde ettiği bu bilincin nasıl oluştuğunu soruyorlar. 'Birlikte düşün, birlikte organize et, hep birlikte bu işin olacağına inan ve uygula' diyoruz. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Burada tabi öğrencinin lokomotif gücü çok önemlidir. 'Kampüsün Kanında Hayat Var' kan bağışı kampanyası için yeni hedeflerimiz var. Sağlıklı bir toplum için Türk Kızılayı'na her türlü katkıyı sunuyoruz ve sunmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA