Uşak'ta Valiliğin Sahip Çıktığı Yaşlı Çift Yeni Evleri Taşındı

Uşak Valiliğinin yürüttüğü "Gönülden Gönüle" projesi ile ihtiyaç sahibi Kahraman ailesi yeni evlerine kavuştu.

Uşak'ta Valiliğin Sahip Çıktığı Yaşlı Çift Yeni Evleri Taşındı

Uşak merkez Köme Mahallesinde virane bir evde bulunan Ahmet (92) ve Döndü (81) Kahraman çifti, Uşak Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Dikilitaş mahallesinde kiralanan eve götürüldü. Çifti yeni evlerinde Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz ile birlikte ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

Projeyle ilgili açıklama yapan Vali Yavuz, "Gönülden Gönüle" projesi kapsamında bu güne kadar 500 aileye ulaşıldığını, il genelinde taramanın sürdüğünü söyledi.

120 evin proje kapsamında bakımının yapıldığını, eksik olan ev eşyalarının temin edildiğini aktaran Vali Yavuz, "Ahmet amcamız ve eşi Döndü hanım ile birlikte güç şartlarda yaşamlarını sürdürüyorlardı. Bulundukları ev çok eski ve yıkılmak üzereydi. Ekiplerimiz yaşlı çiftin ihtiyaçları doğrultusunda yeni bir ev buldu ve evi yeni eşyalarla döşedi. Ahmet amcamız rahatsızlığı dolayısıyla hayatını yatağa bağlı olarak sürdürüyor. Artık bundan sonra bu sıcak evlerinde yaşamlarını sürdürecekler" dedi.

Yeni evlerine kavuşan Ahmet Kahraman ise 10 çocuğu bulunduğunu, ancak hiçbirinin kendisine bakmadığını söyleyerek, "Valimiz'den Allah razı olsun. Bize bu sıcak yuvayı hazırladıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Döndü Kahraman ise; “İmkansızlıklar yüzünden zor günler yaşadık, eşim yatalak, çalışamıyor. Komşularımız getirirse yemek yiyorduk. Aç kaldığımız zamanlarda oldu. Soğuk günleri yorganın altında geçirdik, ancak şimdi devletimiz bize yardım elini uzattı. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA