Erbakan Kahta'da Dualarla Anıldı

Anadolu Gençlik Derneği Kahta Temsilciliği tarafından siyaset ve devlet adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 4. Sene-i devriyesinde Adıyaman’ın Kahta İlçesi Zeynel Camiinde anma merasimi tertip etti.

Erbakan Kahta'da Dualarla Anıldı

Dua programı ile ilgili görüşlerini belirten Anadolu Gençlik Derneği Kahta Temsilcisi Abdullah Kılıç, Erbakan hocanın, ülkemizin, İslam aleminin hatta tüm insanlığın saadetini düşlediğini ve bu uğurda tüm ömrünü vakfettiğini belirtti.

Kılıç, “Erbakan Hocamız büyük bir okuldu, nice nice devlet adamı, siyasetçi, bürokrat ve de yöneticinin yetişmesine vesile oldu. Bugün Müslümanlar olarak rahat bir yaşam sürüyorsak başta Erbakan Hocamızın başlattığı ve de Milli Görüş adını verdiği hareketin payı büyüktür. O Hakkın hakim olduğu Yeni Bir Dünya ideali peşindeydi ve de bu ideal uğruna hapsoldu, yasaklı hale geldi nice sıkıntılara uğradı. Bizler şahidiz ki o sağlam bir muvahhit, temiz bir şahsiyet, bitmek bilmeyen azmiyle büyük bir mücahit, büyük bir alim ve devlet adamıydı. Onun tek hedefi İslam Birliğiydi. Biz de onun bu hedefini gerçekleştirmek için, ona vefa borcumuzu ödenek için elimizden geleni yapacağız. Allah ondan razı olsun ve de peygamberine komşu eylesin" dedi.

Program dernek üyelerinin okudukları hatim duasının yapılmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA