Microsoft'un 'Hep Beraber Yarına Toplantıları'

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda bilişim sektörünün 160 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmasının hedeflendiğini belirterek, "Microsoft Türkiye olarak bir hedefimiz de Türkiye'nin teknoloji tüketen ülke olmaktan çıkıp, teknoloji üreten ve ihraç eden ekonomiye dönüşümü için çalışıyoruz" dedi.

Gökoğlu, Microsoft Türkiye tarafından kentteki iş ortaklarının katılımıyla "Hep Beraber Yarına" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Global bilişim pazarının bu yıl 2,5 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğine dikkati çeken Gökoğlu, IDC'nin (ABD merkezli market araştırmaları şirketi) araştırmalarına göre, Türkiye'de bilişim ve iletişimle bu pazarın 27 milyar dolar seviyesine geleceğini söyledi.

Gökoğlu, global anlamda bilişim sektörünün toplam istihdamın yüzde 30'unu oluşturduğunu belirterek, Türkiye'de ise bunun yüzde 11 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

OECD tahminlerine göre, 2015'te küresel ekonomide yüzde 3,7'lik büyüme beklendiğini vurgulayan Gökoğlu, şöyle konuştu:
"Türkiye'de de yüzde 3,2 büyüme bekleniyor. Türkiye'deki bilişim sektöründe ise yüzde 5 büyüme bekleniyor. Türkiye'nin büyümesi, dünya büyümesinin de üzerinde. Microsoft olarak hedefimiz pazarın 2 katı yani yüzde 10'un üzerinde büyümeyi gerçekleştirebilmek. 2015'in ikinci yarısında bilişim sektöründe yazılım ve servis kısmında yaklaşık yüzde 7 büyüme bekleniyor."
Gökoğlu, bu yıl internet kullanıcılarının 3 milyara ulaşacağı ve 212 milyarın üzerinde yeni cihazla erişim sağlanacağı tahminini paylaştı.
- "Stratejimiz önce mobil, önce bulut bilişim"
Gökoğlu, Microsoft gibi Türkiye'de yer alan pek çok global teknoloji şirketinin Türkiye'yi demografik avantajlarından dolayı merkez seçtiğini belirtti.

"Artık birçok Türk şirketi de bilgi teknolojilerini çok daha fazla kullanıyor çünkü global pazarlara açılıyor" diyen Gökoğlu, şunları kaydetti:
"Rekabetçilik için bilgi teknolojilerini doğru kullanıyor olmaları gerekiyor. Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda bilişim sektörünün 160 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması hedefleniyor. Microsoft Türkiye olarak bir hedefimiz de Türkiye'nin teknoloji tüketen ülke olmaktan çıkıp, teknoloji üreten ve ihraç eden ekonomiye dönüşümü için çalışıyoruz. Microsoft Türkiye'nin kazandığı her 1 dolara karşılık, Türkiye'deki iş ortakları 14,75 dolar kazanıyor. Bu, çok önemli. Microsoft'un Boston Danışmanlık Grup'a yaptırdığı global araştırmaya göre, Türkiye'de faaliyet gösteren KOBİ'lerin teknoloji kullanımı yüzde 10 artsa, 15 milyar dolar ek gelir ve 360 bin yeni istihdam fırsatı çıkıyor."
Gökoğlu, "Stratejimiz önce mobil, önce bulut bilişim" diyerek, dünyadaki yeni trendin "kullandıkça öde" anlayışına doğru ilerlediğini, bilişim alanındaki yatırımların "kullandıkça öde" şeklinde olacağının görüldüğünü söyledi.


- "Windows 10'u şu anda 2 milyon kişi kullanıp, test edip, geri bildirimde bulunuyor"
Gökoğlu, dünyada şu anda 1,5 milyar kişinin Windows'u kullanarak bilgiye ulaştığını dile getirdi.
"Windows 10" İşletim Sistemi'nin değişen dünyada yepyeni vizyonla teknoloji kullanımını yeniden şekillendireceğini savunan Gökoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Biz, Microsoft teknolojilerinde sunduğumuz yeniliklerle öncelikle kullanıcılarımızın hayatına birebir dokunmayı hedefliyoruz. Windows 10'un büyük ekranlı cihazlardan küçük ekranlı cihazlara ve hatta ekranı olmayan cihazlara kadar tek işletim sistemi platformunu, tek mağaza ve tek geliştirme platformuyla yazılım geliştiricelere birçok yeni fırsat sunacak. Telefonlardan tabletlere, laptoplara ve desktoplara, hatta XBOX'a kadar tüm cihazlarda aynı işletim sistemi platformu, güvenlik ve yönetim açısından da yeni olanaklar yaratacak.
Ürünümüz geliştirilme aşamasında, şu anda 2 milyon kişi Windows 10'u kullanıp, test edip bize geri bildirimde bulunuyor. Bu haliyle Windows 10, dünyanın en büyük açık işletim sistemi geliştirme platformu oldu."
Kaynak: AA