MDOB, Notre Dame'ın Kamburu Balesini Yeniden Sahneliyor

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Viktor Hugo’nun aynı adlı eserinden baleye uyarlanan ‘Notre Dame’ın Kamburu’ balesini 10 Aralık’ta yeniden sahneliyor.

MDOB, Notre Dame'ın Kamburu Balesini Yeniden Sahneliyor
MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, her sanat sezonunda seyirciler tarafından büyük ilgi ile izlenen ’Notre Dame’ın Kamburu’ balesi, bu sezonda da İçelli sanatseverlerle buluşacak. Üç boyutlu dekoru ve sanatçıların makyajları dikkat çeken eserin metni ve koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy’a ait. Müziği, Cesane Pugni’nin müziğini yeniden düzenleyen ve kendi bestelerini de ekleyen Bujor Hoinic’e ait olan eserin başlıca rollerini, Mahmut Akyol, Özlem Şenormanlılar, Burak Serkan Cebeci, Büşra Ay, Ozan Demirbaş, Niyazi Cingöz, Serbülent Biçer ve Murat Koman paylaşıyor. Eser, 10 Aralık 2015 akşamı İçel Devlet Opera ve Balesi sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

‘Notre Dame’ın Kamburu’, 19. yüzyılda Paris’te ‘Esmeralda’ adındaki güzel çingeneye büyük hayranlık besleyen ve onu Notre Dame Katedrali papazının entrikalarından korumaya çalışan ‘kambur Zangoç Quasimodo’nun hikayesini, Ouasimodo’nun gözünden anlatıyor.
Kaynak: İHA