Büyükşehir'den CHP'li Budak'a 'Oy Yoksa Hizmette Yok' Cevabı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın “Oy yoksa Hizmette yok” iddialarına, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden cevap geldi. Antalya büyükşehir belediyesi her biri milyarlarca TL değerinde olan vizyon projelerin AK Parti’nin en düşük oy aldığı ilçe olan Konyaaltı’na yapıldığını hatırlatarak, CHP Antalya Milletvekili Budak’ın, Antalya ve Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden bihaber olduğunu belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, CHP Milletvekili Çetin Osman Budak’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne(TBMM) verdiği soru önergesini cevapladı. Budak’ın vatandaşlara “Oy yoksa hizmette yok” denildiği iddiasına çok sert bir dille cevap veren Büykşehir Belediyesi, hiçbir vatandaşa böyle bir cevap verilemediğini ifade etti.

Ortaya atılan iddianın hiçbir gerçekliğe dayanmadığı kaydedilen cevapta belediye hizmetlerinin oy oranlarına göre değil Belediye Kanunu’nda da belirtildiği gibi “belediyenin mali durumu ve hizmetin ivediliği” ilkesine göre belirlendiği dile getirildi.

“MİLYARLARCA TL’LİK YATIRIMLAR EN AZ OY ALINAN KONYAALTI’NA YAPILIYOR”

Hizmetleri planlarken siyasi etkenleri dikkate alınmadığının ifade edildiği cevapta Antalya’da yatırım ve projelerin halka sorulduğu, son kararı Antalyalıların verdiği kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan Konyaaltı Sahil Projesi, Tünektepe Projesi, Boğaçayı Projesi ve film platoları gibi her biri milyarlarca lira değerindeki dev projelerin AK Parti’nin en az oy oranına sahip olduğu Konyaaltı ilçesinde yürütüldüğü de hatırlatıldı. CHP Antalya Milletvekili Çetin’in vermiş olduğu soru önergesi ile Antalya’daki yatırımlardan habersiz olduğu ve kentin yatırımları ile ilgili hiçbir gayretinin olmadığının da ortaya çıktığının dile getirildiği cevapta, “Çetin Osman Budak’ın on binlerce Antalya’nın oy kullandığı referandumlardan, yerel ve ulusal gazetelerden günlerce yer verilen dev projelerden haberdar olmamasına tepki gösterilerek “Önerge sahibinin Antalya’dan ve Büyükşehir Belediyesinin projelerinden bihaber bir milletvekili olduğu düşünülmektedir” denildi.

“İLÇELERLE İLGİLİ İDDİALARA DA CEVAP”

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın ilçeler ile ilgili ortaya attığı iddialara da cevap verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanı içinde 2 bin 859 adet mezarlık bulunduğu ifade edilen cevapta 30 Kasım 2015 itibari ile 2 bin 239 adet mezarlığın temizliğinin yapıldığı ifade edildi. Akçaeniş Mahallesi Mezarlığı’nın da rutin bakımlarının bundan sonra diğer tüm mezarlıklarda olduğu gibi devam edeceği kaydedildi. Gündoğmuş ilçesi Ümitli Mahallesi’nin su sorunu ile ilgili talebinin MUBİM’e yapılan müracaatın hemen işleme konulduğu, içme suyu projesinin 2016 yılı yatırım programına alındığı vurgulandı. Antalya Büyükşehir Belediyemiz hizmet alanı olan il mülki sınırı içerisindeki vatandaşlarımızın hayatının kolaylaştırılması için etkin ve verimli kaynak kullanımıyla tüm vatandaşlarımıza eşit, şeffaf, adil, hızlı, kaliteli ve düzenli bir şekilde hizmet vermektedir” denildi.
Kaynak: İHA