Bayburt Ziraat Odası Başkanı Yıldırımtepe Açıklaması

"Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi, şehir merkezine çok uzak olmamalı"

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, kentte yapımı planlanan Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesinin şehir merkezine çok uzak olmaması gerektiğini bildirdi.

Yıldırımtepe, yaptığı yazılı açıklamada, Bayburt'un tarım ve hayvancılık şehri olduğunu belirterek, kentte kurulması planlanan Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesinin büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Yerleşkenin, Erzurum-Trabzon karayolu üzerinde görünür bir yerde olması gerektiğini vurgulayan Yıldırımtepe, şöyle devam etti:

"Yerleşke şehir merkezine çok uzak olmamalı. Şehir içi dolmuş hatlarının üzerinde bulunmalı. Özellikle hayvan pazarı erken saatlerde kurulduğu için kış ayları da göz önünde bulundurularak güney cephe tercih edilmeli. Yine 21 Şubat Sanayi Sitesi veya Kayışkıran mevkisinde bulunan sanayi sitelerinden birine yakın ve ilişikli olmalıdır."

Yıldırımtepe, yönetim kurulunca yaptıkları toplantı ile bu tespitlerde bulunduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Belirttiğimiz bu şartların, yerleşkenin yer seçiminde dikkate alınması faydalı olacaktır. Bu hususlar dikkate alınarak yapılacak yer seçimi ve yerleşkenin inşa aşamasında oda olarak imkanlarımız dahilinde her türlü desteği sağlayacağız. Yönetimimizin yukarıdaki şartları dikkate alarak yerleşke için uygun gördüğü yerler, Kurucakol yolu üzerinde Zahit Mahallesi'nin eski fidanlığının olduğu yerdir. Kamulaştırma imkanı varsa yine Trabzon yolu üzerindeki tuğla fabrikasının olduğu mevkide herhangi bir yerde yapılması da uygun görülmektedir."

Başkan Yıldırımtepe, yerleşkede kesimhane, hayvan ve sebze pazarı, ofis hububat alım merkezi, hangarlar, ot saman pazarı, soğuk hava deposu, hanlar, sosyal tesisler, cirit alanı, sokak hayvanları barınağı ve ticari alanların yer almasının, Bayburt'u bu alanda önemli bir merkez haline getireceğini düşündüklerini belirtti.
Kaynak: AA