Sarıveliler'de Okullararası Takım Satranç Turnuvası

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği 2015-2016 yılı faaliyet programında yer alan Sarıveliler Okullararası Takım Satranç Turnuvası yapıldı.

Göktepe Yatılı Bölge İlköğretim Okulu spor salonunda düzenlenen etkinliğe, ilkokul ve ortaokul kategorilerinde toplam 12 okul takımı ve 53 sporcu katıldı.

Müsabakalardan sonra düzenlenen madalya töreninde konuşan Satranç İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu, "Bu sporcularımız ilk defa resmi bir müsabakaya katıldılar. Karaman Satranç ailesi olarak bizler de ilçelerimizde yeni sporcularımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşadık. Ayrıca ilçelerimizde satrancın geliştirilmesi, daha fazla çocuğumuza, öğrencimize ve sporcumuza ulaşılması konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Satranç Parkları konusunda sunum yaparak gerekli olan bilgileri paylaştık" diye konuştu.

Karaman'ın Türkiye'de satranç kulübü ve satranç eğitim merkezi bakımından ilk sırada olduklarını belirten Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık da "İlimizde satranç branşında faaliyetler hız kesmeden devam ediyor. Bunun en güzel örneklerinden biride Sarıveliler İlçemizde gerçekleştirilen ve büyük bir katılımın sağlandığı satranç turnuvamız oldu. Böylesine anlamlı bir etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Turnuva sonunda kategorilerinde dereceye giren takımlara ve sporculara kupa ve madalyaları verilirken, turnuvaya katılan sporculara ise satranç takımları ve çeşitli hediyeler verildi.

Turnuva sonunda İlkokullar kategorisinde Dumlugöze İlkokulu,  Ortaokullar kategorisinde ise  Göktepe Yatılı Bölge Ortaokulu birinci oldu.

Kaynak: AA