Mevlana'nın 742.Vuslat Yıl Dönümü

Karabaşi Veli Tekkesi tarafından, Mevlana Celaleddin Rumi'nin vuslatının 742. yıl dönümü nedeniyle Bursa'da sema töreni düzenlendi

Karabaş-i Veli Tekkesince Mevlana Celaleddin Rumi'nin vuslatının 742. yıl dönümü nedeniyle, sema töreni gerçekleştirildi.

Osmangazi Belediyesince düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgili gösterdiği organizasyonda, Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği bünyesinde semazenlerin gösterisi duygu dolu anlar yaşattı.

Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ'ın yönettiği semada, yaşları 7 ile 42 arasında değişen 141 semazen ve 110 mutriban bir saat renkli tennureleriyle görsel şölen oluşturdu.

Mustafa Özbağ, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Hazreti Muhammed bütün insanlığa gönderilmiş bir peygamberdir. Kur'an-ı Kerim de bütün insanlığa gönderilmiş bir kitaptır. Hazreti Peygamber Mesnevisinde der ki 'Üzüm üzüme baka baka kararır. İman eden üzüm gibidir. İman etmeyen henüz daha koruktur.' O yüzden iman üzümdür. Diğeri iman edene baka baka olgunlaşır o da üzüm olur. Sevgili Mevlana bu noktada Muhammed'i dairesinin dışarısına çıkarmaz. Çünkü kendisi Kur'an'ın kulu, Muhammed Mustafa'nın yolunun kozudur. Bunun dışında söylenen sözler ve söyleyen kişiler uzaktır. Mevlana Kur'an aşığıdır. O Kur'an'ın, peygamberlerin üstünde bir kimse değildir. Çünkü 'Ben Kur'an'ın kuluyum, Muhammed Mustafa'nın yolunun tozuyum' dediğinde kendisini bir yere bağlamıştır."

Konuşmaların ve gösterilerin ardından yapılan duada , Özbağ ve bazı izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.
Kaynak: AA