Romanlardan Ücretsiz Çamaşırhaneye Yoğun İlgi

Edirne Valiliği Romanların yaşadığı mahalle olan Menzirahır mahallesine dar gelirli vatandaşların kirli çamaşırlarını ücretsiz yıkatabilmesi için çamaşır evi açtı. Çamaşırhane açılalı bir ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen tonlarca çamaşır yıkanıp kurutuldu.

Romanlardan Ücretsiz Çamaşırhaneye Yoğun İlgi
Roman vatandaşlar, çamaşır sepetlerinde biriktirdikleri kirli çamaşırları kaptıkları gibi çamaşırhanenin yolunu tutuyor. Çamaşırhaneye talep oldukça fazla. Edirne Valiliği Romanların yaşadığı mahallede çamaşırhane açarak dar gelirli Roman vatandaşların kirli çamaşırlarını ücretsiz yıkamak için kolları sıvadı. Sadece yıkanmakla kalmayan kirli çamaşırlar ayrıca çamaşır kurutma makinelerinde kurutularak paketlenip sahiplerine veriliyor. Günde 200 kilo çamaşır yıkadığını belirten çamaşırhanenin sorumlusu Ayşe Armutkısı, “Mesaim saat 08.30 gibi başlıyor. Saat akşam 5’e kadar yıkayıp kurutup poşetleyip sahiplerine veriyoruz. 2 çamaşır, 2 kurutma makinemiz var. Mağdur aileler çamaşır evinden çok memnun. Bazı kişilerin makinesi var deterjan alamıyor, bazı kişilerin makinesi var elektriği yok. Herkes bu durumdan oldukça memnun” dedi.

Çamaşır evine sepetiyle çamaşır getiren Hamdiye Gülden ise “Biz fakirler çamaşırlarımızı getirip burada yıkatıyoruz. Çamaşır makinem olsa da buraya getirip yıkattırıyorum. Çocuklarımız üstünü başını çok kirletiyor. Aynı zamanda kurutuluyor burada çamaşırlarımız. Temiz yıkanıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA