Estetik burun ameliyatı özgüven kazandırıyor

Ortadoğu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Soner Kadıköylü, “Rinoplasti (burnun yeniden şekillendirilmesi) görünümünüzü değiştirerek özgüveninizi arttırabilir ve sağlığınıza olumlu yönde katkıda bulunabilir” dedi.

Estetik burun ameliyatı özgüven kazandırıyor
Burnun hem estetik hem de fonksiyonel açıdan insan vücudunun dış dünyaya açılan kapılarından biri olduğunu belirten Dr. Kadıköylü, “Estetik açıdan yüzümüzün en dikkat çeken kısmında, merkezindedir. Fonksiyon açısından sağlıklı ve kaliteli yaşam için soluduğumuz havanın burundan geçmesi esastır. Burnun temel işlevi solunum fonksiyonudur. Nefes alma esnasında hava burunda ısıtılır, nemlendirilir ve de temizlenir. Akciğerlerin kullanımına hazır hale getirilir. Burun bu işlemleri yaparken muhteşem bir performans sergiler. Her bir dakikada 6 litre hava 20 m/sn hızla burundan geçer. Günde 12 bin litre hava burunda ısıtılır nemlendirilir ve temizlenir” diye konuştu.

Rinoplastinin burnun mevcut görünüm ve fonksiyonlarını iyileştirmek amacıyla burnun kemik ve kıkırdağını yeniden şekillendirilerek yapılan bir uygulama olduğuna dikkat çeken Dr. Kadköylü, “Rinoplastinin hedefi yüzün diğer özellikleriyle uyum sağlamak üzere burnun estetik olarak düzeltilmesidir. Eğer burnunuzda göze hoş gözükmeyen bir kemer varsa, burnunuzun uç kısmı aşırı derecede sarkıksa veya burnunuzun fazla kalın veya ince olmasından ötürü burnunuz yüzünüzün geri kalanıyla orantısız görünüyorsa, rinoplasti bu sorunların aşılması için mükemmel bir çözümdür. Rinoplasti (burnun yeniden şekillendirilmesi) görünümünüzü değiştirerek özgüveninizi arttırabilir ve sağlığınıza olumlu yönde katkıda bulunabilir” ifadelerini kullandı.

Kadıköylü, ameliyatın tahmini sonuçlarını göstermek için photoshop programı kullandıklarını aktararak, “Bilgisayar ortamındaki bu program hastanın ve cerrahın fikirlerini paylaşabileceği, beklentilerin ve sonuçların üzerine uzlaşabileceği bir ortam sağlıyor” dedi.

Rinoplasti sonrası iyileşme süreci hakkında da bilgi veren Kadıköylü, “Tamponlar yapılan işleme bağlı alınır, burun üzerindeki plastik atel 7. günde dikişler ile birlikte alınır. Daha sonra birkaç gün daha hastanın burnunda bantlar bulunur. 7-10 gün sonrasında şişlikler, morluklar azalmış ve burun üzerinde herhangi bir malzeme kalmamış olur. Hastalar işlerine dönebilirler. Hastaların ilk 1 ay ağır çerçeveli gözlük kullanmamaları ve ilk 3 ay ağır spor yapmamaları gerekmektedir. Burunun son şeklini alması 6 ay-1 yıl arasında olmaktadır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA