Polis Amcalarının Desteğiyle İlk Konserlerini Verdiler

Akdeniz'in Sesi 2015 Projesi kapsamında bağlama, gitar ve keman dersi alan İçelli çocuklar ilk konserlerini verdi

MERSİN - İçel Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen "Akdeniz'in Sesi 2015 Projesi" kapsamında bağlama, gitar ve keman dersi alan öksüz, yetim ve farklı illerden göçle gelen çocuklar, ilk konserlerini verdi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında kentteki dezavantajlı okulları gezerek tespit ettiği çocuklar, aldıkları müzik eğitiminin ardından ilk sahne heyecanını yaşadı.

İçel Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde 45 çocuk, bağlama, gitar ve keman eşliğinde şarkılar söyledi.

Daha önce içlerine kapanık oldukları ve öz güven sorunu yaşadıkları tespit edilen, aldıkları eğitimlerin ardından derslerinde başarı yakaladıkları gözlenen çocuklar, hem sesleri hem de enstrümanlarıyla büyük beğeni topladı.

İçel İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, etkinlikte yaptığı konuşmada, proje kapsamında çocukların eğitimlerinin yanı sıra çok sayıda çocuk için sinema, kamp, spor ve doğa gezisi gibi aktiviteler düzenlendiğini anlattı.

Projenin, çocukların topluma kazandırılması açısından önem taşıdığını vurgulayan Baştuğ, "Biz çocuklarımızın, sağa, sola taş atmasını değil, elinde kemanla, gitarla, bağlamayla olmalarını, eğitimli vaziyette toplumumuzun seçkin ve yetişmiş bireyleri arasında yer almasını arzuluyoruz" dedi.
Kaynak: AA