BM Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Kubis, Kerkük'te

KERKÜK - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis, sığınmacılarla ilgili mevzuları görüşmek üzere Kerkük'e geldi.

Kubis, kent merkezine yaptığı ziyaret çerçevesinde, sığınmacıların durumunu yakından takip etmek ve bilgi almak amacıyla Kerkük Valisi Necmettin Kerim ile bir araya geldi. İkilinin görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Kubis, Kerkük halkının sığınmacılara ve yardıma muhtaç insanlara kapılarını açmasının önemini vurgulayarak, "Sayın Kerim ile yaptığımız toplantıda Kerkük'ün genel durumunu görüştük. Burada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu şehrin tüm sıkıntı, zorluk ve engellere rağmen binlerce sığınmacıyı ağırlaması bizim için oldukça büyük anlam taşıyor" dedi.

BM'nin, Kerkük'e her zaman destek olacağını ifade eden Kubis, "Kerkük, merkezi hükümetin ihmalkarlığına rağmen ayakta kalmayı başarmıştır. BM olarak her zaman destek sunmaya hazırız" diye konuştu.

- "BM desteğiyle bin 680 çadırlık kamp kuruldu"

Vali Kerim ise Kubis'in kenti ikince defa ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, görüşmede kentin güvenliği, sığınmacıların durumu ve ekonomik kriz gibi konuların masaya yatırıldığını aktardı.

Kerim sözlerini, "BM'nin kentimize göstermiş olduğu ilgi bizi ayrıca memnun ediyor. BM'nin katkılarıyla birkaç ay önce Kerkük'ün kuzeybatısında bin 680 çadırdan oluşan ikinci mülteci kampı kuruldu. Söz konusu kampın kurulması Kerkük için destektir" diyerek tamamladı.

Kaynak: AA