Sözlü Açıklaması 'Dün Yapılamayanları, Bugün Bir Araya Gelip Gerçekleştiriyoruz'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ATAK A.Ş. lansman toplantısında, kentte oluşturulan ve sağlamlaştırılması gereken birlik beraberlik ruhunun, Adana’yı güzel bir geleceğe taşıyacağını söyledi.

Sözlü Açıklaması 'Dün Yapılamayanları, Bugün Bir Araya Gelip Gerçekleştiriyoruz'
HiltonSA’da düzenlenen Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. lansman toplantısında söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bereketli toprakların Adana’nın Türk ekonomisine, Türk sanayisine, Türk sanatına, Türkiye Cumhuriyeti’ne değer katmış bir şehir olduğunu ifade etti.

Sözlü, “Dünya yeni bir gelişim, yeni bir evrilme içinde. Türkiye bunun içinde yeni bir pozisyon alıyor. Adanamızın da yeni bir pozisyon alması lazım. Adanamızın Türkiye’de hak ettiği yere gelmesi, ülkenin en büyük itici gücü ya da lokomotifi olması gerekiyor. Ülkeler birbirleriyle yarış ederken, ülke içindeki şehirlerin de rekabeti, yarışı var. Yanı başımızdaki illeri geçmek isteriz fakat bunu onlardan daha iyi işler yaparak başarma arzusundayız.

2023 için ülke olarak, millet olarak 500 milyar dolarlık ihracatı hedefliyorsak bunu hayata geçirmek zorundayız. Zaten 2023 hedefine ulaşılabilmesi için, bizim rekabet içinde olduğumuz komşu şehirler de dahil, şu andaki ihracatlarını, güçlerini katlamaları gerek. Adana, Kayseri, Gaziantep gibi Türkiye’de en az 25-30 güçlü vilayet oluşması lazım ki ülkemiz hedeflerine ulaşsın, milletler arenasında hak ettiği yeri alsın” dedi.

"BU EKİP NE DEDİYSE DESTEK VERDİK"

ATAK’ın oluşumuyla ilgili bilgi veren Başkan Sözlü, “İşte bu yarış içinde Adana’da verimliliği artırmak, Adana’nın çekim gücüne olumlu katkı koymak, kentin cazibesini artırmak için şehrin meslek odalarının değerli temsilcileri, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Adana Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri, Adana’da yetiştiği topraklara hizmet etme noktasında büyük gayret sarf eden değerli kardeşimiz Ali Haydar Bozkurt bir araya gelip, Adana Tanıtım ve Kalkınma Ajansı (ATAK) ile, bir de genel müdürlük oluşturarak, yeniden bir Adana aroması, rengi meydana getirmek için bir araya geldiler. Göreve geldiğimizden bu yana bu ekip Adana için ne demişse tereddütsüz hep yanlarında olmuşuzdur. Adana için ne istenilmişse hep yerine getirmişizdir. Kim ne derse desin Adana’da güzel şeyler oluyor. Adana için kalplerin ayrı ayrı noktalarda çarpması yerine, aynı amaç için kalpler bir noktada çarpıyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye İnovasyon Haftası toplantısının 9’uncusu Adana yapıldı. Bunların 4’ü İstanbul’da, 4’ü Anadolu’da yapıldı ve belki de İstanbul’daki de dahil olmak üzere en başarılısı Adana’da gerçekleştirilen son toplantıydı. Bir arada olma arzusu ve heyecanıyla böylesine başarılı bir toplantı hayata geçti. Biz de bir kenarında olduk ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Günlerce uğraşarak bu başarı yakalandı” diye konuştu.

BÜYÜK HİZMETLERİN ARİFESİNDEYİZ

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kentin vizyonunu genişletecek bazı projeleriyle ilgili de bilgi veren Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

Adana; dün bir araya gelip gerçekleştiremediği her şeyi gerçekleştirecek. Biz de Adana için önemli işler başaracağız. Baraj Seti’nin üzerindeki trafik yükünü alacak büyük bir köprünün temelini çok kısa süre içinde atacağız.

Adnan Menderes Bulvarı’nda bir düzenleme yapacağız. Projelerimiz son safhada. Adana’nın dinamiklerine buradan şunu söylemek istiyorum ki; Adnan Menderes’teki düzenlemelerimizle, uzaktan bakıldığında kente yönelik hissedildiği söylenen taşra algısını kaldırmak istiyoruz. Projemiz hazır ve hayata geçirme noktasında yetersizliğimiz yok. Sadece ilgili kamu kuruluşlarının yazışmalarımıza olumlu cevap vermelerini, işin başlaması için olur vermelerini istiyorum. Adana kamuoyuna Adnan Menderes için hazır olduğumuzu açıklamak istiyorum. DSİ Genel Müdürlüğü’nün bir yazısını bekliyoruz. İnşallah bu geldiğinde, Adnan Menderes Bulvarı’nı Adana’ya yakışır, kentin modern yüzü, hatta Adana’nın en önemli turizm ögelerinden biri haline getirmek istiyoruz.

Adanamızı adım adım ileriye taşıyıp, güzelleştireceğiz. 21. Yüzyılın modern şehircilik anlayışını ortaya koyacağız Adana’da.

Adana’da yeni imar alanları açarak değil, eskiyen alanları yenileyerek, bunu yaparken de modern şehircilik adına kaçırdığımız fırsatları telafi ederek hareket etmek istiyoruz. Adana için vizyon, gelecek hazırlama noktasında elbette hepinizin önerilerini, desteklerini alarak, hep birlikte, işbirliği yaparak, birbirimizi baltalamadan hareket edeceğiz. Adana’da 15 ilçe belediye başkanıyla çalışıyoruz. Farklı siyasi partiden arkadaşlarla da çalışıyoruz. Kimsenin kimseye çelme taktığı yok. Çünkü birine çelme takarsanız Adana’ya çelme takarsınız. Birinin başarısızlığıyla gelecekte bir siyasi başarı arzu ederseniz, Adana’nın başarısızlığından elde edilecek bir şahsi başarının kente ve kimseye yararı olmaz. Onun için birbirimizi sevmeliyiz, desteklemeliyiz. Seçim zamanları elbette siyasi ahlakımız gereği partilerimizin yanında dururuz. Halk iradesini ortaya koyduktan sonra da uzlaşma noktasında işbirliği yaparak Adanamız için gerekli hizmetleri üreteceğiz. ATAK A.Ş. Adana’ya hayırlı olsun diyorum. Emek verenleri, destek olanları canı gönülden tebrik ediyorum. Adana’nın reel sektörünün temsilcileri burada ve ben seçilmiş belediye başkanı olarak onların söylediklerine değer veriyorum.”
Kaynak: İHA