AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu Açıklaması

"Halkın hiçbir şekilde desteklemediği ama korktuğu için de karşı çıkamadığı demokratik özerklik ilanları, hendeklerin kazılması ile binlerce insan Silopi’den, Cizre’den göç etti"

MARDİN - AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, sözde demokratik özerklik ilanları ve hendeklerin kazılmasıyla binlerce insanın Silopi ve Cizre’den göç ettiğini söyledi.

Miroğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile Nusaybin İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Burada partililere hitap eden Miroğlu, il genelinde 1 Kasım'da alınan sonuçların, 7 Haziran seçimlerine göre daha iyi olduğunu belirtti.

Miroğlu, 28 Ekim'de silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Nusaybin Ziraat Odası Başkan Yardımcısı ve geçici köy korucusu Medeni Konak'ın faillerinden olduğu tespit edilen bir kişinin yakalandığını ve kişinin suçunu itiraf ettiğini hatırlattı.

İşlenen hiçbir suçun cezasız kalmayacağını savunan Miroğlu, bölgedeki sözde özerklik ilanları ve hendeklerin kazılması nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu ifade ederek, "Halkın hiçbir şekilde desteklemediği ama korktuğu için de karşı çıkamadığı demokratik özerklik ilanları, hendeklerin kazılması ile binlerce insan Silopi’den, Cizre’den göç etti. İnsan bir siyaset için yola çıktığında aralıklarla oturup mola verir ve muhasebe yapar. Maalesef burada bir muhasebe yok" ifadelerine yer verdi.

Seçimlerin ardından yeni bir anayasanın gündeme geldiğini anımsatan Miroğlu, şunları kaydetti:

''Bu yeni anayasa konusu en çok Kürt toplumunu ilgilendiriyor. Çünkü hatıralarımıza başvursak: Diyarbakır Cezaevine ait bir sürü hatıra bulacaksınız. 12 Eylül faşist cuntasının bu bölgede yaptıklarına dair bir sürü travma ile karşı karşıya kalacaksınız. O halde yeni anayasa her şeyden önce Doğu ve Güneydoğu’nun o döneme ait hatıralarının normalleşmesi demek. Yeni anayasa bizim en öncelikli görevimizdir. Şimdi tartışılıyor."
Kaynak: AA