Başkentte İtalyan Filmleri Festivali

Ankara, bu yıl 6'ncısı düzenlenecek olan İtalyan Filmleri Festivali'ne evsahipliği yapacak. Festival kapsamındaki 8 film, 9-15 Kasım günlerinde ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacak.

İtalya Büyükelçiliği, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve Çankaya Belediyesi iş birliğiyle organize edilen festival, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Festivalle, İtalyan kültürünün daha yakından tanıtılması ve "kültür buluşmasına" katkı sağlanması hedefleniyor.

- 8 film beyaz perdede olacak

İtalyan sinemasının son yapımlarının yer alacağı film haftasında, ilk olarak Edoardo Winspeare imzalı "Tanrının Merhameti" adlı film gösterilecek. Yapıt, İtalya'da yılın en çok konuşulan filmleri arasında yer alıyor. Filmde, küresel ekonominin her şeyi değiştiren gücüyle karşı karşıya kalan, ait oldukları ev ile toprağa son derece bağlı dört kadının ekonomik krize karşı verdikleri mücadele anlatılıyor.

Festival kapsamında, drama ve komedi türündeki "Mutluluk Sandalyesi", "Her Allah'ın Günü", "Zurnanın Son Deliği", "İnsan Faktörü", "Günaydın Babacığım", "İnanıyorduk" ve "Benden Uzak Dur" isimli filmler de sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: AA