Cuma Vaazında Cemaate Dolandırıcı Uyarısı Yapıldı

Küre İlçe Emniyet Amirliği, kontör ve para dolandırıcılığı yapanlara karşı vatandaşları uyardı.

Cuma Vaazında Cemaate Dolandırıcı Uyarısı Yapıldı
İslahiye ilçesinde, cuma vaazında, dolandırıcılığı karşı vatandaşlar uyarıldı. Küre İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü arasında yapılan görüşmeler sonunda, cuma namazı öncesi vatandaşların dolandırıcılığa karşı uyarılması kararlaştırıldı. İlçe Müftüsü Ali Çebi, vaazında; kendisini, vali, savcı, polis, komutan olarak tanıtıp kontör ve para isteyenlere itibar edilmemesini, böyle durumlarda hemen 155 polis imdat telefonunu aramaları gerektiğini belirterek, vatandaşları uyardı ve bu konuda tuzaklara düşülmemesini istedi. Küre İlçe Emniyet Amirliği, kontör ve para dolandırıcılığı yapanlara karşı vatandaşları uyardı.

“DOLANDIRICILARIN BU TUZAĞINA DÜŞMEYİN”

Küre İlçe Emniyet Amirliği, ilçede bulunan 80 noktaya halkı uyaran ilanlar yapıştırdı. İlanların içeriğinde halkı çeşitli bahaneler ile arayıp kendilerinden kontör, nakit para, isteyenlere karşı duyarlı olmaları ve bu tür arayan kişilere karşı cevap ve bilgi vermeden telefonlarının kapatılması gerektiğini, kendilerini telefonla arama durumuyla karşılaştıklarında en yakın İlçe Emniyet Amirliğine, ya da 155’nolu ihbar hattına bildirilmesi gerektiği açıklandı.

Ayrıca vatandaşlara ev ve iş yerlerinden hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken önlemlerle ilgili Küre ilçesinde bulunan kahvehanelere, esnaflara, vatandaşlara da bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Esnaf dükkanlarının camlarına da broşürler yapıştırılarak vatandaşlar bilgilendirildi.
Kaynak: İHA