52. Uluslararası Antalya Film Festivali

Sinema sanatçısı Kathleen Turner, başrollerini Michael Douglas ve Danny DeVito ile paylaştığı "Güllerin Savaşı" filminin özel gösterimine katılacak

ABD'li sanatçı Kathleen Turner, 52. Antalya Uluslararası Film Festivali kapsamında "Güllerin Savaşı" filminin özel gösterimine katılmak üzere Antalya'ya gelecek.

Uluslararası Antalya Film Festivali ofisinden yapılan yazılı açıklamada, organizasyonda bu yıl da sinemanın usta isimlerinin ağırlanacağı bildirildi.

Sinemada 1980 ve 90'ların en önemli yıldızlarından Turner'ın, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Kasım-6 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek festival için kente geleceği belirtilen açıklamada, beyaz perdedeki ustalığını tiyatro sahnesine de taşıyan sanatçının, yıllardır oynadığı birbirinden farklı rollerle "Hollywood ikonu" olmayı sürdürdüğü ifade edildi.

Gerek ülkesinde gerek uluslararası arenada geniş kitlelerin Turner'ı, özellikle Michael Douglas ile oynadığı ve ilk "Altın Küre" ödülünü kazanmasını sağlayan "Amazon'da Fırtına / Romancing the Stone"nın yanı sıra "Nil'in İncisi / Jewel of the Nile" ve "Güllerin Savaşı / War of the Roses" adlı sevilen gişe filmleriyle hatırladığı kaydedildi.

Turner'ın, başrollerini Douglas ve Danny DeVito ile paylaştığı, 1989 yapımı Güllerin Savaşı filminin festival kapsamındaki özel gösterimine katılacağı bildirildi.

Yönetmenlik ve yazarlık da yapan Turner'ın, 6 günlük Antalya programı kapsamında söyleşilere katılacağı ve özel bir atölye çalışması gerçekleştireceği belirtildi.
Kaynak: AA