Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Michalski, Bursa'da

BURSA  - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Michalski, Bursa'da
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Heykel'deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen ziyarette Michalski'ye, Yüksek Silesya Belediye Başkanlar Konseyi ve Zabrze Belediye Başkanı Malgorzata Manka Szulik, Zabrze Ekonomik Konseyi Başkanı Gabriela Pudlo Chojnacka, Silesya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ryszard Bialecki ve Polonya'nın Bursa Fahri Konsolosu Fatma Durmaz Yılbirlik eşlik etti.

Türkiye ile Polonya arasındaki diplomatik ilişkiler üzerine sohbet ortamında geçen ziyarette Karlık, hem Avrupa Birliği bağlamında hem de eski bir dost ülke, sınır komşusu olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin her zaman iyi olduğunu belirtti.

Özellikle Polonyalı turistleri Bursa’ya davet eden ve onları Türkiye’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade eden Karlık, Türkiye ile Polonya ve Bursa ile Zabrze arasında tarihi, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için her türlü çalışmayı gerçekleştirmeye hazır olduklarını açıkladı.

Michalski ise Bursa ile Zabrze’nin muhtemel potansiyelinin yeni bir enerji doğuracağını ifade etti.

Szulik de Bursa ile "altın üçgen" olarak tabir ettiği belediye, üniversite ve iş dünyası iş birliğini tesis etmek üzere Türkiye’ye geldiklerini vurguladı.

Ziyaret anısına Karlık, Michalski ve Szulik’e porselenden Yeşil Türbe maketi hediye etti.

Kaynak: AA