Kültür Bakanı Topçu Açıklaması 'Bu Seçimleri Milletimizin Siyasi İstiklali Olarak Görüyorum'

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Ben bu seçimleri 60. hükümetin bağımsız bakanı olarak milletimizin siyasi istiklali olarak görüyorum. Bir ülke eğer bizim seçimlerimizle uğraşıyorsa, bir ülke eğer bizim Cumhurbaşkanımıza anlı şanlı gazetesinde ’Sultana oy vermeyin’ diyorsa o zaman düşmanların oklarına bir bakın hedefi neredeyse, doğru yer orasıdır" dedi.

Kültür Bakanı Topçu Açıklaması 'Bu Seçimleri Milletimizin Siyasi İstiklali Olarak Görüyorum'
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, onursal başkanlığını yaptığı fikir ve düşünce kulübü olan Yerli Düşünce Derneği’nin düzenlediği bir etkinliğe katılmak üzere Ordu’ya geldi. Etkinlik öncesi Ordu Valiliği’ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’yu Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve vali yardımcıları karşıladı. Topçu’ya ziyaretlerinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ve diğer yetkililer eşlik etti. Ordu Valiliği’nde açıklamalarda bulunan Bakan Topçu, 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. Dünya basınının Türkiye’yi yıpratmak istediğini ifade eden Topçu, ülkenin tekrar bir maceraya sürüklenmemesi temennisinde bulundu.

"DÜŞMANLARIN OKLARINI BAKIN, HEDEFİ NEREDEYSE DOĞRU YER ORADADIR"

Geçmişte Çanakkale’de ülke için hesap yapanların bugünde kendi gazetelerinde bu tip hesapları yaptığını aktaran Topçu, "Ben bu seçimleri 60. hükümetin bağımsız bakanı olarak milletimizin siyasi istiklali olarak görüyorum. Bir ülke eğer bizim seçimlerimizle uğraşıyorsa, bir ülke eğer bizim Cumhurbaşkanımıza anlı şanlı gazetesinde ’Sultana oy vermeyin’ diyorsa o zaman düşmanların oklarına bir bakın hedefi neredeyse, doğru yer orasıdır. Bu işin siyaseti, partisi falan kalmadı, dün Çanakkale’de bu tip hesapları yapanlar, bugünde gazeteleri ile bu tip hesapları yapıyorlar" diye konuştu.

"BİZİM STANDARTLARIMIZDAKİ DEMOKRASİLERDE ASLINDA ESAS OLAN BAŞKANLIK SİSTEMİDİR"

1 Kasım seçimlerini siyasi istiklal savaşı olarak gördüğünü ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Bunların meselesi kendileri demişti ’mesele ağaç meselesi değil’, bunların meselesi uzun adam meselesi falan değil, Çanakkale’de hangi meseleleri var ise, bugünde aynı meseleleri var. Sadece şekli ve kullandıkları maşalar değişik. Dün Abdülhamit Han Hazretleri ile hangi meseleleri neyin üzerinden var ise bugünde önümüze koydukları hükümet, parti veya bir şahıs üzerinden bu işleri götürüyorlar. O yüzden siyasi istiklal savaşımızdır diye görüyorum. Bu vatanın bir evladı olarak, bu vatanın bekası için, bu milletin huzuru ve mutluluğu için, karınca kararınca bedel ödemiş bir insan olarak bu seçimi çok önemsiyorum. Bunu bir parti meselesi olarak görmüyorum. Siyaseten baktığımızda da koalisyon hükümetleri bu memlekette nelere mal olduğunu hep beraber gördük. Pekişmiş demokrasilerde bu işler olabilir de, bizim standartlarımızdaki demokrasilerde aslında esas olan başkanlık sistemidir. Ama hiç olmazsa istikrar olmalı, bu çerçevede inşallah milletimizin engin feraseti ve sağduyusu harekete geçer tekrar inşallah bir maceraya ülkemiz sürüklenmez. Hazırlıksız da olsa dünya da bir ekonomik kriz var, terörle ilgili ciddi bir mücadele var ama hamd olsun ekonomik dengelerimizde çok ahım vahım bir durum yoktur. Halbuki biz bu ülkede 2 milyar dolar dışarı çıkınca Başbakanlık önünde kasaların yere atıldığını biliyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ziyarette bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’ya teşekkür ettikten sonra ziyaret sona erdi.
Kaynak: İHA