Cumhuriyet Gazetesi önünde polis önlemi

Saldırı ihbarı üzerine gazetenin Şişli'deki binası önünde güvenlik önlemi alındı

Cumhuriyet Gazetesi önünde polis önlemi
Cumhuriyet Gazetesi önünde polis önlemi
 Cumhuriyet gazetesine saldırıda bulunulacağı ihbarı üzerine Şişli'deki merkez binası önünde polis tarafından güvenlik önlemi alındı.

Alınan bilgiye göre, ihbar dolayısıyla gazetenin bulunduğu sokak ve bağlantı yolları bariyerlerle kapatılırken, gazete binası önüne TOMA getirildi.

Öte yandan, gazetenin web sitesinde Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın saldırı ihbarıyla ilgili açıklamasına yer verildi.

Atalay, açıklamasında, bu akşam üzeri, Cumhuriyet gazetesine yönelik bir saldırı ihbarı alındığının İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerince gazeteye iletildiğini belirterek, gazete binası ve çevresinde emniyet görevlilerince güvenlik önlemleri alındığını kaydetti.

"Çok önemli ve tarihi bir seçimin arifesinde kim tarafından, hangi amaçla yapıldığı bilinmeyen kirli, karanlık oyunların seçimleri etkilemeye yönelik olduğunu" savunan Atalay, "Bu ihbar, sahte de gerçek de olsa planlayıcılarının amacına ulaşamayacağına inanıyoruz. Okurlarımızın ve kamuoyunun hiç kuşkusu olmasın, bu gazete nesnel, adil ve gerçek habercilik işlevine her şart ve koşulda devam etmeye kararlıdır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA