MHP Genel Sekreteri Büyükataman Açıklaması

"HDP dışındaki diğer bütün siyasi partilerle, vatandaşımız adına ortaya koyduğumuz ve temel ilke olarak ifade ettiğimiz hassasiyetlerimiz mahfuz kalmak kaydıyla hükümet olmaya, koalisyon oluşturmaya hazırız"

BURSA - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Yüce milletimiz bir koalisyon iradesi ortaya koyarsa da eli kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP dışındaki diğer bütün siyasi partilerle, vatandaşımız adına ortaya koyduğumuz ve temel ilke olarak ifade ettiğimiz hassasiyetlerimiz mahfuz kalmak kaydıyla hükümet olmaya, koalisyon oluşturmaya hazırız" dedi.

Büyükataman, Nilüfer Muhtarlar Derneğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, MHP olarak, 1 Kasım'da milletin sandıkta vereceği iradenin kendilerinin baş tacı olacağını belirtti.

Sandıktan çıkacak her türlü sonuca saygı duyacaklarına dikkati çeken Büyükataman, "7 Haziran benzeri bir koalisyon yapılanmasını işaret eden bir irade de tercih de bizim başımızın tacıdır. Dün olduğu gibi 1 Kasım sonrasında çıkacak tablodan sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumu ifade etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Büyükataman, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye yapılan eleştirilerin maksatlı olduğunu savundu.

Her şeye "hayır" diyen bir parti olmadıklarını belirten Büyükataman, şöyle konuştu:

"Bu, maksatlı yürütülen bir siyasi mühendislik örneğidir. 46 yıllık siyasi geçmişi olan bir parti olarak, sorumluluklarımızı bilen ve bundan hiçbir zaman için imtina etmeyen bir anlayış içerisinde bugüne kadar geldik. Milletimiz rahat olsun, tek başına iktidar olma sorumluluğunu üstlenmeye hazırız. Böyle bir yetkiyi halkımız bize tebliğ ederse, kadrolarımızla Türkiye'nin temel sorunlarıyla alakalı çok ciddi, gerçekçi, ayakları yere basan hazırlıklarımız var. Türkiye'yi ayağa kaldırmaya talibiz. Şayet yüce milletimiz bir koalisyon iradesi ortaya koyarsa da eli kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP dışındaki diğer bütün siyasi partilerle, vatandaşımız adına ortaya koyduğumuz ve temel ilke olarak ifade ettiğimiz hassasiyetlerimiz mahfuz kalmak kaydıyla hükümet olmaya, koalisyon oluşturmaya hazırız."
Kaynak: AA