16. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali

Yamaç paraşütü pilotu Cengiz Koçak, pilot Tuğrul Yılmaz ile Türkiye'de ilk kez yelken kanattan serbest düşüş denemesi yaptı

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Hava Oyunları Festivali kapsamında, Türkiye'de ilk kez yelken kanattan serbest düşüş denemesi yapıldı.

Yamaç paraşütü pilotu Cengiz Koçak, pilot Tuğrul Yılmaz ile yelken kanattan serbest düşüş denemesi için Babadağ'ın bin 700 metre pistine çıktı.

Türkiye'de ilk kez denenecek uçuş için yelken kanatla uçuşa geçen ikiliden Cengiz Koçak, bin 200 metre yükseklikten kendisini boşluğa bıraktı.

Yaklaşık 25 saniye serbest düşüşün ardından paraşütünü açan Koçak, Belcekız Plajı'na iniş yaptı. Koçak'ın atlayışı pilotların aksiyon kameraları tarafından görüntülendi.

Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, atlayış sırasında çok eğlendiğini söyledi. Yaklaşık 25 saniye serbest düştüğünü belirten Koçak, "Her şey çok güzel. Bu gösteri Türkiye'de ilk kez yapıldı" dedi.

Yelken kanat pilotu Yılmaz ise dünyada daha önce yapılan atlayışı Türkiye'de ilk kez gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu ifade etti. Yılmaz, atlayışın ilk olması ve Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'nde yapılmasının kendilerini ayrıca gururlandırdığını dile getirdi.

- Olumsuz hava şartları uçuşları etkiledi

İlçede etkili olan yağışlı hava nedeniyle Uluslararası Hava Oyunları Festivali için gelenler günün büyük bölümünde uçuş yapamadı. Pilotlar havanın elverişli olduğu anlarda yamaç paraşütü, paramotor, yelken ve delta kanatlar ile uçuşlarını gerçekleştirdi.

Festivalin organizatörü Şemsi Toprak, festivalin hava koşulları nedeniyle çok elverişli olmadığını vurguladı.

Turizm sezonunun son günlerine yakın gerçekleştirilen festivalin, ilçe turizmine de renk kattığını kaydeden Toprak, şöyle konuştu:

"Ölüdeniz'de hareketlilik yaratarak turizm sezonunun sonunu canlı bitirmeye çalışıyoruz. Burada zaman zaman insanlar soruyor 'Neden bu zamana bıraktınız festivali' diye, bunun amacı sezonu canlı bitirmek. Havanın kötü olma ihtimalini biz de göz önünde bulunduruyoruz. Ölüdeniz'deki yüksek sezon canlılığı yakalanamasa da belirli bir canlılık oluyor."
Kaynak: AA