Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği'nden Vali Öz'e Ziyaret

Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

Öz, ziyarette yaptığı konuşmada, Trabzon'un turizm açısından önemli mesafeler aldığını ve beklenenin üzerinde bir kapasiteye ulaştığını söyledi.

Trabzon'un 3 milyon ziyaretçiyi karşılayabilecek potansiyeli olduğunu dile getiren Öz, Trabzon'un başta Arap turizmi olmak üzere yabancı ve yerli seyahatlerin de artış gösterdiği bir turizme doğru ilerlediğini ifade etti.

Öz, kamu kurumlarının ve yerel yönetimin yanında sivil toplum kuruluşları ile turizm işletmelerini de işin içine çekerek, denetim mekanizması oluşturulması gerektiğini anlatarak, "Böylece hem kaliteyi hem de kapasiteyi geliştirmiş oluruz. Kayıt dışı işletme ve işlere, düzensiz konulara, düzensizlik yapanlara karşı hep birlikte mücadele vermeliyiz ki turizm kalıcı ve uzun vadeli olsun" dedi.

Yol, yeşilyol, altyapı gibi konuların yanında Alacahan gibi yeni ziyaret ve destinasyon alanları oluşturulması yönünde de önemli çalışmalar olduğunu vurgulayan Öz, "Kente yeni yapılan oteller ve diğer hizmet sektörlerinin dışında kural, sistem, insana saygı, turistlerin huzuru ve rahatı açısından da yapılması gereken çalışmalar var. Bunları birlikte yaparsak daha iyi netice alırız. O yönüyle sizlerin bu şekilde teşkilatlanmanız önemlidir. Turizmi hem mevsim, hem de konu alanında genişletmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Çavga da Trabzon'un bir turizm kenti olduğunu işaret ederek, bu alanda yapılacak olan her türlü çalışmaya dernek olarak destek vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA