Van’da Kobani İle Dayanışma Futbol Turnuvası

Van’da Edremit Belediyesi’nin Kobanî’den gelip sınır hattında yaşamak zorunda kalan ailelerle dayanışmak ve yardımlaşmak amacıyla düzenlediği ‘Kobani ile Dayanışma Futbol Turnuvası’ başladı.

Van’da Kobani İle Dayanışma Futbol Turnuvası

Edremit Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kobani ile Dayanışma Futbol Turnuvası’, Şabaniye Mahallesi’nde bir halı sahada başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, Çatak Belediyesi Eş Başkanı Celal Bartu, Özalp Belediyesi Eş Başkanı Şerefettin Özalp, Bahçesaray Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Garip Aykut’un da aralarında bulunduğu kalabalık bir grubun katılımıyla startı verilen turnuva öncesi bir konuşma yapan Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, Kobanî’de yaşanan direnişin 112. gününde olduğunu belirtti.

Kürt halkının her alanda zafere doğru kararlı adımlarla yaklaştığını ifade eden Sayan, Kobanî’de yaşanan direnişi yaşamın her alanına taşımak ve ölümsüzleştirmek adına Edremit Belediyesi olarak Van’da ve sınır hattında savaştan dolayı yaşamak zorunda kalan ailelerle dayanışmak ve yardımlaşmak amacıyla böylesi bir turnuvayı düzenlediklerini söyledi

HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş ise, Kobanî’de yaşamını yitirenleri bir kez daha minnetle andıklarını ifade ederek, tüm faşist, gerici, barbar saldırılara karşı insanlık onurunu savunan YPG ve YPJ savaşçılarının insanlık tarihine asla unutulmayacak büyük bir direnişi yazdıklarını belirtti.

Edremit Belediyesi’nin de Kobanî direnişini yaşamın her alanına taşımak ve yaşatmak adına Kobanî aileleriyle dayanışmayı esas alan böylesi bir futbol turnuvasını düzenlemesini anlamlı bulduklarını dile getiren Aktaş, turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar dilediklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından turnuvanın açılış maçı temsili olarak Kobanîli kadınlardan oluşan kadın futbol takımı ile Van Belediyesi Kadın Futbol Takımı arasında oynandı. Kobanîli kadınların 5-2 kazandığı maçın ardından HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş ve seçilmişlerin yer aldığı takım ile Kobanîli erkeklerden oluşan futbol takımı karşılaştı. 50 futbol takımının başvurduğu turnuvanın eleme usulü yapılacağı belirtildi.
Kaynak: İHA