Çocuklarda Matematik Fobisi Oyunlarla Aşılıyor

Matematiğin resim, müzik ve dil gibi bir sanat olduğu belirtildi.

Çocuklarda Matematik Fobisi Oyunlarla Aşılıyor

Matematik oyunlarını kurgulayan Kamil Kuran ve Murat Akgün adlı matematik öğretmenleri, matematiği tanımlamanın birkaç cümle ile yeterli olmadığını belirterek, matematiğin resim, müzik ve dil gibi bir sanat olduğunu söylediler. Doğanın matematik dilinde yazıldığına dikkat çeken Kamil Kuran, “Çocukların doğayı keşfedebilmesi için bile matematiğe ihtiyacı var. Bu kadar zevkli konuların öğrencilerimiz açısından da ilgi çekici olması için çalıştık. Matematik derslerinde, öğrenciler eğlendiği zaman, öğrenme ve motivasyon artar. Matematik Oyunları Seti, en ilgisiz, en zor ve en az güdülü görünen öğrencileri bile derse katabilecek özelliğe sahiptir. Öğretmenlerin “oyunla öğretimden” mutlaka yararlanması gerekir. Bu noktada matematik öğretmenlerine düşen görev öğrencilere matematiği sevdirerek öğretmektir. Matematik Oyunları Seti öğrencilerin motivasyonunu oluşturarak, konuların kavranmasını pekiştirilmesini sağlayacaktır” dedi.

Başakşehir’de bulunan Fatih Koleji Orta Okul Müdürü Muhammet Polat, öğrencilerinin matematik oyunlarıyla dersi daha çok sevdiklerini belirterek şunları söyledi: “Bu yaş grubu öğrencilerde soyut şeyleri algılamada zorlanıyorlar. Amacımız bunu somutlaştırmak. Çocuklar bu etkinliklerle matematik dersini somutlaştırmış oluyorlar. Hepimiz okul hayatımızda yaşamışızdır, hepimiz için matematik bir handikaptır. Ama biz bu oyunlar sayesinde bu problemi aşmış olduk. Ayrıca önümüzde bir tatil dönemi var. Bu dönemlerde çocuklar vakitlerini boşuna geçirmemek için bir taraftan öğrenerek, bir taraftan da eğlenmelerini sağlıyoruz.”
MATEMATİĞİ SEVDİK
Matematik oyunları sayesinde grup çalışmasını da öğrendiğini anlatan 8. sınıf öğrencisi Beyza Nur Usta, “Daha önce öğrendiklerimizle şimdi öğrendiğimiz pekişmiş oldu. Ayrıca, matematik oyunları grup çalışması sağlıyor" diye konuştu.

8 sınıf öğrencisi Elif İlter ise, matematiği sevdiklerini belirterek “Matematik açısından düşünce yapımız gelişti. Matematik daha eğlenceli hale geldi. Matematik bazı çocuklar için bir kâbustu. Bu oyun sayesinde çocuklar matematiği daha çok sevmeye başladı” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA