O artık 'Dünyanın En Kral Ağabeyi'

10 yaşındaki Şırnaklı Emrullah, akdeniz anemisi teşhisi konulan iki kardeşine iliğini vererek onları yaşama bağladı.

O artık 'Dünyanın En Kral Ağabeyi'
10 yaşındaki Şırnaklı Emrullah, akdeniz anemisi teşhisi konulan iki kardeşine iliğini vererek onları yaşama bağladı. Kardeşleri, artık Emrullah'a 'Dünyanın en kral ağabeyi' diye sesleniyor.

Şırnaklı 4 kardeşin en büyüğü olan 10 yaşındaki Emrullah Beylen, ailesinin kahramanı oldu. Emrullah, talasemi teşhisi konulan her iki kardeşine de iliğini vererek onları ölümden kurtardı. İlk önce kardeşi Bünyamin'e henüz 1 yaşındayken talasemi teşhisi kondu. Hayatta kalabilmesi için 20 günde bir kan verilmesi gerekiyordu. Hastalığı nedeniyle okula gidemeyen Bünyamin'in 8 yılı yaşıtları gibi koşup oynamak yerine hastanelerde geçti. Bu sürede Emrullah kardeşinin yanından bir an olsun ayrılmadı. Şoförlük yapan baba Nimet ile ev hanımı anne Leyla da küçük oğullarını hayatta tutabilmek için mücadele ederken küçük kızları Fatma'ya da talasemi teşhisi konulmasıyla adeta yıkıldı. Aileyi yeniden hayata bağlayan kardeşlerinin 'Dünyanın en kral ağabeyi' dedikleri Emrullah oldu. Önce Bünyamin'i, iliğini vererek, sağlığına kavuşturdu. Ardından en küçük kardeşi 2.5 yaşındaki Fatma, ağabeyinin iliğiyle talasemiyi yendi. Çocuklarının sağlığına kavuşmasıyla yeniden doğduklarını söyleyen baba Mustafa Beylen '8 yıl çok büyük zorluklar yaşadık. Yuvamızın ışığı söndü, nereye gideceğimizi ne yapacağımızı bilemiyorduk. Sonra Medical Park Hastanesi'ne başvurduk. 'Emrullah'tan alınacak kemik iliğiyle iki çocuğun da iyileşebilir' dediler. Oğlum hiç korkmadı önce erkek kardeşine sonra kız kardeşine ilik verdi. İkisinin de kahraman ağabeyleri oldu' diye konuştu. Kardeşlerinin artık yaşıtları gibi oyunlar oynayabildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Emrullah ise 'Kardeşlerim artık sağlığına kavuştular, hastanelere eskisi kadar sık gitmiyoruz, annem ve babam gülüyor artık. Kardeşlerim bana 'en kral ağabey' diyor. Bundan sonra hep beraber oyunlar oynayabileceğiz' dedi.

ÖNCE BÜNYAMİN SONRA FATMA


İlik naklinin gerçekleştiği Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi Nakil Ünitesi Direktörü Çocuk Hematoloji Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Emel Özyürek'Her iki kardeşimizin doku grupları ağabeylerininki ile uyumlu bulundu. Öncelikle Bünyamin'in naklini gerçekleştirdik. Bünyamin nakilden sonra altı ayı doldurduktan sonra Emrullah'tan bu kez Fatma'ya kemik iliği nakli yaptık. Her iki çocuğun sağlığı da iyi' dedi.

TELEKONFERAN S KONSEYİ


Medical Park Bahçelievler Hastanesi Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi Direktörü Çocuk Hematoloji Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Fışgın ise hastanede yapılan çocuk ilik nakilleriyle ilgili şunları söyledi: Türkiye'de çocuk kemik iliği nakillerinde son 5 yılda ciddi gelişmeler oldu. Artık çocuklarımız ve aileleri nakil ünitelerinde sıra beklemekten şikayet etmiyor. Medical Park Hastaneleri olarak farklı illerde yeni Çocuk Hematoloji Onkoloji Üniteleri ve Nakil Üniteleri planlıyoruz. Amacımız Medical Park Çocuk Hematoloji Onkoloji ünitelerine başvuran tüm hastaların farklı illerdeki hocalarımız tarafından aynı anda ortak telekonferans yöntemi ile geniş katılımlı konseylerde tartışarak çocuğun hastalığına özel tedavi yöntemlerini bularak uygulamaya koymak. Bu yöntemi İstanbul ve Samsun Hastaneleri Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitelerinde başlattık.