- Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Şenses Açıklaması

Acıbadem Sağlık Grubu Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fadime Özgök Şenses, sağlıklı beslenme alışkanlığının çocukluktan başlayarak geliştiğini ve tüm yaşamı olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Şenses, yazılı açıklamasında, sağlıklı beslenmenin ve besin değeri yüksek gıdaları dengeli bir şekilde tercih etmenin çocukluk döneminde başlaması gereken bir alışkanlık olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Kaliteli bir kahvaltı, günün kalanı için öncelikli öneme sahip. Okul saatleri içindeki ara öğünler çok önemli bu yüzden çocukların beslenme çantası doğru şekilde hazırlanmalı. Doğru beslenen çocuklar, hayatlarının kalanında da bu alışkanlığı daha rahat devam ettirebiliyorlar. Bu nedenle okul çağındaki çocukların evden uzakta oldukları saatlerde yedikleri şeylerin de kontrol altında tutulması önemli. Yeterli ve dengeli beslenme konusunda çocukları desteklemek, onları birçok kronik hastalıktan korumak ve sağlıklı bir hayat sürebilmeleri için ilk adımı atmak anlamına geliyor.''
Şenses, kaliteli ara öğünlerin de günlük beslenmede çok önemli yer tuttuğunu, annelerin çocukları için hazırladıkları beslenme çantasına dikkat etmeleri gerektiğine belirtere, sağlıklı bir beslenme çantasında olması gerekenleri şöyle sıralıyor:
''Taze meyveler, günlük vitamin mineral ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı oluyor. Kuru meyveler, hem günlük enerji ihtiyacını karşılıyor hem de kan yapıcı özelliği ile fayda sağlıyor. Fındık, badem, ceviz, omega açısından zengin olan mineral deposu bu yiyecekler, aynı zamanda yüksek enerjiye sahip olma özelliği taşıyor. Taze sıkılmış meyve suları veya katkısız meyve suları, meyve suları, enerji, vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmasına yardımcı oluyor. Süt veya ayran, ev yapımı börekler ve kekler, sağlıklı sandviçler ve su.''
Kaynak: AA