Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze, İznik'te

Gürcistan Diaspora Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze, "Türkiye'deki Gürcülerin siyasette, ticarette, kısacası her alanda başarılı olması memnuniyet verici" dedi.

Bakan Yardımcısı Muhran Guagaşvili ve ülkesinin Ankara Büyükelçisi Iraklı Koplatadze ile İznik'e gelen Dumbadze, İznik Batum Derneği Başkanı Mahmut Tuna ve dernek yöneticileri tarafından karşılandı.
Dernek binasında Gürcü asıllı vatandaşlarla bir araya gelen Dumbadze, onların çifte vatandaşlık isteğini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Dumbadze, çifte vatandaşlığın eskiden olduğu gibi kolay gerçekleşmediğini belirterek, "Öncelikle başkonsolusluk ve büyükelçiliklere başvurmanız gerekiyor. Daha sonra bu başvurular Tiflis'e gönderilip burada hukuk çerçevesinde değerlendirilerek karar veriliyor" ifadesini kullandı.
Konuk bakan ve beraberindekiler daha sonra belediyeye geçti.
Belediye Başkanı Osman Sargın'ı makamında ziyaret eden Dumbadze, "Burada Gürcülerin güler yüzünü gördüm ve çok mutlu oldum. Türkiye'de çok Gürcü yaşıyor. Türk halkı ile beraber yeni Türkiye'yi inşa ediyorlar. Türkiye'deki Gürcülerin siyasette, ticarette, kısacası her alanda başarılı olması memnuniyet verici" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sargın ise ilişkilerin geliştirilmesi bakımından üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını bildirdi.
Sargın tarafından İznik çinisi kahve takımı hediye edilen Dumbadze, Sargın'a üzeri işlemeli bir hançer verdi.
Dumbadze ve beraberindekiler, ziyaretlerinin ardından Ayasofya Camisi ile ilçenin diğer tarihi mekanlarını gezdi.
Kaynak: AA