Metab'dan Boğsak'daki Arkeolojik Çalışmalara Destek

İçel ve Çevresi Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği (METAB), Silifke ilçesindeki Boğsak Adası'nda arkeolojik yüzey araştırma çalışmalarına katkı sağlanmasına karar verdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Günder Varinlilioğlu başkanlığında sürdürülen arkeolojik yüzey araştırma çalışmalarına METAB tarafından katkı sağlanacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı ve METAB Başkanı Burhanettin Kocamaz, turizm merkezinin cazibesini arttırmak ve kentteki bir tarihi zenginliğin ortaya çıkması için 2010 yılından beri sürdürülen çalışmaları desteklediklerini söyledi.

Bölgenin, milattan önce 4. ile 8. yüzyıllar arasında önemli bir yerleşim yeri olduğunu kaydeden Kocamaz, "Boğsak Adası'nda, 23 Temmuz'da başlayan arkeolojik yüzey araştırma çalışmaları 23 Ağustos'ta sona erecek. METAB olarak araştırma ekibine bölgesel ve su altı yüzey araştırmaları, arkeometrik araştırmalar, hava fotoğrafları gibi çalışmalar için katkı sunacağız" dedi.

Kaynak: AA