Yozgat Sağlık Müdürlüğünden Hareketli Ambulans Uygulaması

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü, trafiğin yoğun olduğu günler ve özellikle Ramazan ve Kurban Bayramında yaşanabilecek olası trafik kazalarında olay yerine kısa sürede ulaşabilmek ve yaralılara kısa sürede müdahalede bulunmak amacıyla yol güzergahlarında gezici ve nokta ambulans uygulaması başlattı.

Yozgat Sağlık Müdürlüğünden Hareketli Ambulans Uygulaması

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan “Nokta ve hareketli ambulans projesi ” acil durumdaki hasta ve yararlılara umut oluyor.

Yozgat Sağlık Müdürlüğü doğu illerini batı illerine bağlayan ve Yozgat il sınırı içerisinde yaklaşık 250 kilometre mesafesi bulunan E-88 karayolu üzerinde gezici ve nokta ambulans uygulamasını hayata geçirdi. Sağlık Müdürlüğü, trafiğin yoğun olduğu dönemlerde sık sık kazaların meydana geldiği güzergahta 6 noktaya gezici ambulans konuşlandırıyor.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, Yozgat’ın kuzey-güney, doğu ve batı yönünde karayolları üzerinde kavşak noktada yer aldığını belirterek, “Bu yüzden trafik kazaları ve müdahale edilmesi gereken kaza sayıları fazla oluyor. Özellikle Ramazan ve Kurban bayramı tatillerinde trafik yoğunluğu çok artıyor ve buna oranlar kaza sayısı da yükseliyor. Bizde bakanlığımızın bizden öncelikli olarak istediği çabuk, zamanında hızlı müdahaleyi daha iyi bir şekilde yerine getirebilmek için nokta ve hareketli ambulans uygulamasını başlattık. Son dört bayramdır bunu deniyoruz. Hiç istemiyoruz inşallah kaza olmaz diyoruz ama geçen bayramda bunun faydasını da gördük, yaşanan bir trafik kazasında olay yerine iki dakika sonra ulaşarak kaza yerinde yaralılara müdahale edebildik” dedi.

Trafik yoğunlunun hangi dönem, hangi gün ve hangi saatlerde arttığını Emniyet müdürlüğünün istatistiklerin aldıklarını ifade eden Sağlık Müdürü Dr. Şahin, “Bizde o istatistiki bilgiye göre gezici ve nokta ambulanslarımızı yönlendiriyoruz. Özellikle bayramlarda, okulların kapandığı ve açıldığı dönemlerde, yaz mevsiminde gurbetçilerin yurda döndüğü trafik yoğunlunun arttığı zamanlarda bu uygulamamızı yapıyoruz. Önümüzde yaklaşan kurban bayramında da bu uygulamamız devam edecek. Özellikle trafik kazasında bir ve iki dakikanın çok önemi var. Biz bunu denedik gördük.Gerçekten zamanında ulaşabildik ve müdahaleyi yapabildik. İnşallah bir daha olmaz tekrar etmez ama biz bu uygulamamıza devam edeceğiz. Ambulansımız seyir halinde iken trafik kazasına denk gelmedi ama nokta uygulamasında trafik kazası anonsu geldiğinde Sarıhacılı mevkinde bir trafik kazasına iki dakikada ulaştık. Amacımız olası bir kazada yaralılara veya acil durum gerektiren hastalarımıza kısa sürede ulaşarak hizmet vermektir” diye konuştu.

Şahin”49 Ambulansımızdan 27’si 112 Acil Servis ambulansı olarak çalışmaktadır. Nokta ve gezici ambulanslarımız Yozgat girişinde, Alaca yol ayrımı, Yozgat Sorgun arası, Sorgun -Saraykent arası ve Saraykent- Akdağmadeni arası ile Yerköy-Çerikli arasında bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA